Pregătiţi pentru… vacanţă în siguranţă? Vorbim cu persoane necunoscute? Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 167 Vizualizări

Pregătiţi pentru… vacanţă în siguranţă? Vorbim cu persoane necunoscute?

Vă propunem azi, pe scurt, subiectul relaţionării cu persoanele străine! Desigur, nu spunem copiilor că toţi oamenii străinii sunt răi, dar este greu chiar si pentru un adult deseori să aleagă oamenii “răi” de oamenii “buni”, de aceea explicăm copiilor că poate fi periculos, atunci când sunt singuri, să relaţioneze cu persoane pe care nu le cunosc.

Persoanele rău intenţionate folosesc diverse şi atractive trucuri să se apropie de copii. Poate un căţel cu care îi atrag să se joace, poate dulciuri sau, uneori, apelează la bunătatea copilului „nu mă ajuţi să caut ceva ce am pierdut în zona asta?”….pentru ca apoi să îl atragă în locuri mai ferite şi să îl convingă să îi dea ceva (de ex. telefon, cercei) sau să facă ceva ori chiar să îl oblige la asemenea gesturi!

Educaţi-vă copiii să vă spună când li se întâmplă ceva ce i-a făcut să se simtă jenaţi, speriaţi, ruşinaţi sau… pur şi simplu să nu se simtă bine! Apoi luaţi atitudine! Sesizaţi Poliţia, consultaţi un psiholog! Nu treceţi cu vederea aceste experienţe ale copiilor!

În Campania „Pregătiţi pentru…vacanţă în siguranţă?”, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă propune pentru această săptămână, pe scurt, câte un subiect în fiecare zi, ce vizează siguranţa copiilor. Vă invităm să alocaţi zece minute pentru a vă asigura că cei mici – şi nu doar ei – cunosc regulile elementare pentru siguranţa lor!

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE