Home / Business / S-a adoptat legea privind plata trimestrială a dividendelor

S-a adoptat legea privind plata trimestrială a dividendelor

În urma a 183 de voturi „pentru”, 54 de voturi „contra” şi 33 de „abţineri”, proiectul de lege cu privire la repartizarea trimestrială a profitului între acţionarii unei firme a fost adoptat în Camera Deputaţilor, ne informează ZF. Astfel, repartizarea profitului între acţionarii sau asociaţii unei companii va putea fi realizată trimestrial, faţă de actuala legislaţie care permite doar repartizarea anuală.

„Ideea acestei reglementări ne-a venit stând de vorbă cu oameni de afaceri, cei mici, care produc ceva în România, cei care prestează tot felul de activităţi, iar aceşti antreprenori se întreabă ce fac dacă îşi deschid o firmă în luna februarie, de exemplu, din ce trăiesc până anul viitor, când vor ajunge să culeagă roadele“, a transmis Sebastian Radu, co-iniţiator al proiectului.

Asta înseamnă că acționarii firmelor din Târgu-Mureș vor putea scoate bani din firmă trimestrial, iar având în vedere că în maximum 20 de zile va fi promulgată de președinte, ar trebui începând cu luna august-septembrie deja acţionarii să îşi poată repartiza profitul pentru prima jumătate a anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Investiție Romgaz de 24,7 milioane de lei într-un oraș din Mureș

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA – Filiala de înmagazinare gaze naturale Depozag Ploiești …