Tururi ghidate de arhitectură Art Nouveau, la Târgu-Mureş Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 666 Vizualizări

Tururi ghidate de arhitectură Art Nouveau, la Târgu-Mureş

În jur de 150 de persoane au participat la tururile ghidate de arhitectură Art Nouveau de la Târgu-Mureş, organizate de Institutul Naţional al Patrimoniului, la sfârşitul acestei săptămâni, care au inclus Palatul Administrativ şi Palatul Culturii, cele mai reprezentative clădiri ale municipiului, informează www.agerpres.ro.
„Am avut în total 145 de persoane care au participat la tururile ghidate Art Nouveau de la Târgu-Mureş. Cel mai mic participant a avut trei luni. Ziua Mondială Art Nouveau (ZAN) se organizează de şase ani în Europa, iar la Târgu-Mureş turul este organizat pentru al doilea an consecutiv. În România, Institutul Naţional al Patrimoniului (INP) a organizat 14 tururi ghidate gratuite de arhitectură Art Nouveau în Constanţa, Târgu-Mureş şi Timişoara, iar acestea au inclus şi Tururile „Secession” din Târgu-Mureş. Acestea a fost organizate împreună cu Muzeul Judeţean Mureş, cu sprijinul ghizilor Oniga Erika, dr. Kálmán Attila şi Lukacs Katalin, şi de Consiliul Judeţean Mureş”, a declarat, luni, pentru Agerpres, Sanda Viţelar, organizator din partea Consiliului Judeţean Mureş.
În cadrul turului au fost prezentate clădiri emblematice din centrul oraşului, precum Palatul Culturii şi Palatul Administrativ, Palatul Pensiilor, clădirea Camerei de Comerţ şi Industrie, Casa Feigenbaum, Vila Radó, Colegiul Reformat, opere ale arhitecţilor Dezső Jakab, Marcell Komor, Radó Sándor, Várady Árpád, arhitecţi reprezentativi pentru curentul Secession.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE