Home / Recomandări zi de zi / Peste 200 de elevi pregătiţi în ultimele zile pentru… vacanţă în siguranţă!

Peste 200 de elevi pregătiţi în ultimele zile pentru… vacanţă în siguranţă!

Distribuie

Timp de 10 zile, Campania „pregătiţi pentru VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ?”, derulată de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, a dorit să pregătească nu doar copiii, ci şi părinţii, pentru ca riscurile privind siguranţa în vacanţă să fie cât mai mici, fie prin realizarea şi promovarea de afişe pe câte o temă de siguranţă, fie prin discuţii directe cu elevii.

Pe parcursul acestor zile, peste 200 de elevi – mai mici sau mai mari, de la Şcolile Gimnaziale „L. Rebreanu”,  „Europa” şi „T. Vladimirescu”, au stat de vorbă cu poliţiştii despre situaţii concrete în care se pot afla, despre soluţii potrivite, au completat rebusuri şi chestionare, pentru ca lecţia siguranţei în vacanţă să fie cât mai atractivă!

SĂ RECAPITULĂM:

În TRAFICUL RUTIER: locul copilului în maşină este în spate! Da, va vrea copilul în faţă, poate va plânge la început, dar e datoria noastră să îi protejăm. Despre traversare, pe scurt: prin locuri marcate, la culoarea verde a semaforului. Orice ar fi, înainte ne asigurăm!

SINGURI ACASĂ: Încuiaţi uşa imediat ce intraţi în casă şi nu deschideţi nimănui!  Nu deschideţi nici prin interfon uşa blocului decât persoanelor cunoscute care vin la voi!

ONLINE: Pentru a evita neplăcerile şi a vă proteja, nu postaţi date personale: adresa, nr. telefon, informaţii despre voi sau familie! Atenţie la fotografii: cine le vede? Cine le poate salva/modifica? Nu uitaţi: în spatele unui profil prietenos, pot fi persoane periculoase! Nu acceptaţi cereri de la necunoscuţi şi nici să vă întâlniţi cu persoane pe care le-aţi cunoscut pe internet, nu ştii niciodată sigur cine sunt! Dacă totuşi vreţi să faceţi asta, întrebaţi părinţii, mergeţi însoţiţi!

Cu PERSOANE STRĂINE nu discutăm şi nu acceptăm nimic din partea lor, mai ales invitaţia de a-i însoţi undeva, indiferent cât par de amabili sau dacă au animăluţe de companie foarte drăguţe!

SOSEŞTE VACANŢA! Pentru ca riscul experienţelor neplăcute să fie cât mai mic, e nevoie să ne asigurăm de cel puţin două lucruri:

  1. că fiii şi fiicele noastre ştiu câteva reguli pentru siguranţa lor şi înţeleg importanţa acestora, dar şi că
  2. noi la rândul nostru nu am uitat ce mare diferenţă poate face comportamentul preventiv şi puterea exemplului, în special în traficul rutier!

VACANŢĂ PLĂCUTĂ TUTUROR!

(Comunicat de presă, IPJ Mureş)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.