Criza vaccinului hexavalent, aproape de soluţionare Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 172 Vizualizări

Criza vaccinului hexavalent, aproape de soluţionare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat vineri, 15 iunie, la Târgu-Mureş, că vineri au ajuns 225.000 de doze de vaccin hexavalent, care lipseşte de circa două luni şi că de luni va fi distribuit, informează www.agerpres.
“Astăzi (vineri, 15 iunie – n.r.) au intrat 225.000 de doze şi de luni va fi distribuit. Noi avem un acord-cadru cu reluarea competiţiei anuale. Reluarea competiţiei a fost contestată de foarte multe ori, modificându-se procedurile Legii achiziţiilor; cred că lucrul acesta se va rezolva, dar în acest moment, a fost ultimul vaccin care trebuia să intre, hexavalent, 225.000 de doze”, a declarat Sorina Pintea, citată de Agerpres.
Potrivit aceleiaşi surse, vaccinul hexavalent asigură imunitate împotriva hepatitei B, a tetanosului, difteriei, tusei convulsive, poliomielitei şi a pneumoniei cu haemophilus influenzae. El trebuie administrat sugarilor în trei tranşe – la două, patru şi 11 luni, şi se regăseşte în Programul Naţional de Imunizare al Ministerului Sănătăţii, este achiziţionat de acesta şi distribuit medicilor de familie prin Direcţiile de Sănătate Publică.
(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE