„Înapoi în viitor cu Maşina Timpului”, Şcoală de vară organizată de Asociaţia Laboratorul de Educaţie Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 285 Vizualizări

„Înapoi în viitor cu Maşina Timpului”, Şcoală de vară organizată de Asociaţia Laboratorul de Educaţie

Asociaţia Laboratorul de Educaţie din Târgu-Mureş organizează în această vară, între 3 şi 27 iulie, şcoala de vară intitulată „Înapoi în viitor cu Maşina Timpului”. Detalii despre şcoala de vară ne-au fost prezentate, în interviul următor, de Carmen-Maria Todoran, co-fondator al Asociaţiei Laboratorul de Educaţie.

Reporter: Cui se adresează școala de vară şi care sunt obiectivele urmărite?

Carmen-Maria Todoran: Ne adresam copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani. Vrem sa zburăm înapoi în timp, cu Maṣina Timpului, pentru a vedea cum arata planeta noastră în trecut. Vom face scurte popasuri în diferite epoci, începând cu epoca de piatră, Evul Mediu şi până în zilele noastre. După o asemenea călătorie si asemenea aventuri, vom ști cum să revenim în viitor cu informaţii noi despre cum să avem grijă de planeta noastră, Pământul. La sfârșitul călătoriei, vom reînvăța să iubim și să protejăm planeta, descoperindu-i trecutul, trăind prezentul și imaginându-ne viitorul.

Rep.: Când şi unde va avea loc școala de vara?

C.M.T.: Școala de vară va fi organizată începând din 3 iulie până pe 27 iulie, la Școala Gimnazială „Omega” din Târgu-Mureș.

Rep.: Ce se va întâmpla în cadrul școlii de vară?

C.M.T.: Vom călători, toată luna iulie, în timp în diferite epoci, precum epoca de piatra, epoca romanilor și a grecilor antici, Evul Mediu, epoca modernă și epoca contemporană. Fiecare săptămână este dedicată unei anumite epoci și în fiecare zi aflăm lucruri despre planeta noastră din epoca respectivă în care călătorim. Fiecare zi începe cu gimnastica de dimineață care ne pregătește numai bine de o poveste legată de epoca în care am aterizat, ca s-o înțelegem cât mai bine, și de un atelier practic în care ne punem imaginația la contribuție și începem să creăm. După care, mai și gustăm câte ceva ca să prindem și mai multe forțe, pentru că urmează atelierul de limbă engleză ținut de internaționalii noștri, nu de alta, dar în timpurile și lumile prin care călătorim, trebuie să știm și să vorbim limbi străine Experimente și științe, pictură, gătit, ecologie, matematică distractivă, dans, jocuri sportive și de echipă și bine meritatele ore de joacă liberă, de toate vom avea parte în Școala de vară „Înapoi în viitor cu Mașina Timpului”! Toate activitățile vor fi făcute prin joc și bazate pe conversație, trăire și experimentare directă și creativitate. Vom avea atât activități în limba română cât și în limba engleză. Ca și program, se poate opta pentru program scurt, de la ora 8.00 la 12.00, sau lung, de la ora 8.00 la 17.00, iar ca și durată, pentru întreaga lună sau pentru o perioadă cuprinsă între o săptămână şi trei săptămâni.

Rep.: Unde se pot face înscrierile?

C.M.T.: Pentru detalii şi înscrieri, părinţii au la dispoziţie adresa web

http://laboratoruldeeducatie.ro/tabara/. De asemenea, putem fi urmăriţi şi pe pagina noastră de Facebook https://www.facebook.com/laboratoruldeeducatie/.

A consemnat Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE