Home / Sport / CSM are deja rampa de lansare la handbal

CSM are deja rampa de lansare la handbal

Distribuie

Una dintre secțiile viitorului Club Sportiv Municipal Târgu-Mureș va fi cea de handbal. Un sport de tradiție în Târgu-Mureș, care avea în urmă cu decenii echipe în primul eșalon, atât la feminin, cât și la masculin. Mai mult, la sfârșitul anilor 80 echipa feminină a Clubului Sportiv Mureșul Târgu-Mureș reușea să câștige de două ori consecutiv Cupa României, al doilea succes fiind completat cu titlul de campioană. Acest titlu a fost urmat de calificarea până în semifinalele Cupei Campionilor. Acum handbalul târgumureșean a ajuns să mai aibă doar câteva cluburi cu echipe de juniori, dar cu rezultate notabile totuși, cu calificări la turnee finale, chiar titluri și clasări pe podium. Rezultate bune au obținut și echipele de la CS Arena, CS Pegasus, dar cele mai valoroase au fost reușite de CS Olimpic Târgu-Mureș, cu echipele de fete, care au câștigat titlurile de campioane la junioare III și au disputat finala din acest an la junioare II.

 

Viitoarele „CSM-iste”, junioare la Olimpic

Componentele acestei echipe erau și campioanele ediției trecute la categoria de vârstă inferioară, dar au activat onorabil într-un prim sezon în seria B a Diviziei A (al doilea eșalon valoric). Un sezon solicitant pentru tinerele eleve ale antrenorilor Mihaela și Claudiu Evi, un campionat în care deseori după jocul din Divizia A și doar câteva ore de odihnă echipa făcea deplasarea pentru meciul din ziua următoare din campionatul junioarelor. Echipa alcătuită exclusiv din junioare mureșene a încheiat sezonul pe un mai mult decât onorabil loc 8 (din 14), cu 10 victorii și un rezultat de egalitate în cele 22 de etape, creind probleme sau chiar învingând echipe cu pretenții și experiență mai mare. Aceasta va fi cea care va alcătui lotul CSM în viitoarea ediție, probabil cu unele întăriri. Majoritatea dintre ele vor juca în continuare și pentru echipele de junioare, care rămân sub patronajul CS Olimpic. Echipei din Divizia A i-a fost alocat un fond de 700 mii lei din bugetul secției de handbal, iar centrul de juniori, care va fi coordonat de Liana Costea va avea un buget de 600 mii lei.

În concluzie, cu cluburi la care activează echipe de juniori, handbalul târgumureșean pare a avea viitor.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Baschet: CSM Târgu Mureș a învins din nou Oradea

Distribuie Echipa de baschet masculin – Liga I din cadrul CSM Târgu Mureș a jucat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.