Home / Administratie / Finanţare europeană pentru Autostrada Târgu-Mureş – Câmpia Turzii

Finanţare europeană pentru Autostrada Târgu-Mureş – Câmpia Turzii

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a aprobat o finanţare de peste 246 milioane de euro din Fondul de coeziune, pentru construcţia secțiunii de autostradă ce leagă localitățile Târgu-Mureş, Ogra și Câmpia Turzii, din România, informează www.ec.europa.eu.

Potrivit sursei citate, proiectul are în vedere construcţia unei porțiuni de 51,8 kilometri de autostradă, cu două benzi pe sens de circulație, între oraşele sus-amintite, precum şi a unei secțiuni de 4,7 kilometri în apropierea oraşului Târgu-Mureş. Secțiunea de autostradă va face parte din coridorul 9 – Rin-Dunăre – ce leagă Strasbourg de Constanța în cadrul rețelei de transport pan-european, iar proiectul urmează a fi finalizat până în luna octombrie 2019.

„Acest proiect de mare importanţă, situat pe un coridor european strategic, va contribui la crearea unei reţele de transport mai rapide şi mai sigure în România. De asemenea, va face regiunea mai atractivă atât pentru investitori, cât și pentru turism şi va înlesni dezvoltarea economică, permițând locuitorilor să reducă timpul necesar deplasării între Târgu-Mureș și Câmpia Turzii la mai puțin de oră”, a declarat înaltul oficial european.

România beneficiază de o alocare de peste 22 miliarde de euro în cadrul politicii de coeziune pentru perioada 2014-2020. Proiectele de infrastructură mare din domeniul transportului urmează a beneficia de 5,1 miliarde de euro.

(Redacţia)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Respectarea măsurilor anti COVID-19 verificată de Poliția Mureș

Pentru prevenirea și combaterea infectării cu virusul SARS-CoV 2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din …