Share

Home / Administratie / Pompier luat de viitură la Lunca Bradului, salvat de doi colegi!

Pompier luat de viitură la Lunca Bradului, salvat de doi colegi!

Conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Horea” al judeţului Mureş i-a declarat ca fiind “eroii săptămânii” pe doi dintre pompierii care au intervenit la inundaţiile de pe pârâul Fântânel, la Lunca Bradului, şi au reuşit să salveze un coleg care a fost luat de viitură după ce malul pe care acesta se afla a fost surpat de şuvoaie, informează www.agerpres.ro.

Intervenţie cu emoţii

Astfel, ISU “Horea” al judeţului Mureş i-a declarat eroi pe plutonierul major Giulian German, de la Detaşamentul Reghin, punctul de lucru Deda, şi pe plutonierul major Ioan Ştefan Deac, de la Garda de Intervenţie Topliţa.


“În data de 15 iunie, la ora 19.00, ISU “Horea” al judeţului Mureş a fost informat despre producerea unei viituri pe pârâul Fântânel din localitatea Lunca Bradului. La locul solicitării au fost trimise echipajul de la Punctul de lucru Deda împreună cu Garda de Intervenţie Topliţa şi Serviciul Volntar pentru Situaţii de Urgenţă Lunca Bradului. Deoarece nu a fost posibil accesul către zona în care conform informaţiilor existau câteva gospodării rămase izolate, echipajele au monitorizat cursul de apă. La un moment dat, din cauza puterii şuvoiului de apă, malul pe care stătea unul dintre pompierii din Topliţa s-a surpat, iar acesta a fost luat de ape şi dus câteva sute de metri în aval. Plt. maj. Giulian German, de la punctul de lucru Deda, împreună cu plt. maj. Ioan Ştefan Deac de la Garda de Intervenţie Topliţa au reuşit să-l salveze din apele învolburate. Din fericire, acesta nu suferit răni grave. Le mulţumim salvatorilor pentru efortul făcut şi mai ales pentru curajul dovedit şi ne mândrim că sunt colegii noştri”, a declarat, pentru Agerpres, maior Cristian Virag, purtător de cuvânt al ISU “Horea” al judeţului Mureş.

17 gospodării, afectate de viitură

Potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU “Horea” al judeţului Mureş, în urma ieşirii din matcă a pârâului Fântânel, pe raza comunei Lunca Bradului, 17 gospodării au fost afectate, cinci persoane s-au autoevacuat dintr-o casă căreia apa i-a dislocat un perete de 6 metri pătraţi, o bandă a DN 15 a fost blocată cu aluviuni, opt poduri şi podeţe au fost afectate, doi stâlpi de curent electric au fost în pericol de prăbuşire, iar drumul de acces a fost distrus.

Sandu TUDOR

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO-VIDEO: Incendiu simulat, 600 de persoane evacuate din clădirea E.ON

600 de angajați ai E.ON au fost evacuați în această dimineață din sediul companiei de …

Share
Share