Emoții „din culise” pentru promovarea în Liga III Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 580 Vizualizări

Emoții „din culise” pentru promovarea în Liga III

Noi emoții pentru iubitorii fotbalului târgumureșean. După dispariția ASA și disputarea partidei tur din barajul pentru promovarea în Liga III dintre MSE Târgu-Mureș și campioana județului Sibiu ACS Păltiniş Răşinari, încheiată 2-0 pentru mureșeni, reprezentanta judeţului Sibiu a contestat dreptul de participare la baraj a campioanei Ligii a 4-a, seria Mureş. Sibienii speră să câştige dubla confruntare la „masa verde”, aşa cum au făcut-o în această ediţie mai multe participante la baraj, care au contestat identitatea adversarelor, deoarece nu au respectat regulamentul impus de FRF în ceea ce privește modificarea structurii juridice. Mai exact, echipa care a câștigat acest drept în Mureș se numea ACS MSE 08 Târgu-Mureș, iar la baraj a fost înscrisă ca ACS MSE, fără acel 08, care reprezenta anul înființării clubului, reînființat dealtfel. Adversarii au solicitat printr-o scrisoare adresată Departamentului Competiţii al FRF excluderea ACS MSE Târgu Mureş de la baraj, deoarece termenul limită de depunere a actelor era 10 iunie, iar cererea de schimbare a numelui a fost făcută cu o zi întârziere, pe 11 iunie. Mai era invocat și faptul că schimbarea trebuia aprobată în şedinţa Comitetului Executiv al AJF Mureş din 15 iunie, iar acest lucru nu s-a întâmplat. În aceeași adresă către FRF, clubul Păltiniş Răşinari contestă faptul că jucătorii mureșeni au avut pe carnetul de legitimare trecută vechea denumirea a clubului, adică AS MSE 08 Târgu Mureş, în timp ce echipa cu care a jucat poartă acum numele de ACS MSE Târgu Mureș și că această neregulă trebuia observată chiar de către arbitrii jocului tur, o brigadă clujeană.

 

Cine și unde a greșit?

Trecând peste aceste neajunsuri și o adevărată „frustrare” a campioanei județului Sibiu, inferioară valoric celei mureșene, care încearcă pe alte căi promovarea, partida retur dintre Păltiniş Răşinari şi ACS MSE este totuși  programată să se joace sâmbătă, 23 iunie, de la ora 17.30, pe stadionul Comunal din Răşinari. Acest lucru, deoarece Departamentului Competiţii al FRF a respins în ședința de miercuri cererea echipei sibiene. „Sibienii au venit la meciul tur cerând jambiere împrumut, susținând că nu au suficiente de aceeași culoare. Până la urmă le-au găsit, au pierdut meciul pe teren și acuma încearcă prin orice metode să obțină promovarea. Eu am oameni care se ocupă de toate aspectele organizatorice și mi s-a spus că totul este în regulă. Deocamdată știm doar atâta că meciul se joacă, decizia a fost luată de federație, dar ce se va înâmpla în continuare rămâne la latitudinea comisiilor”, a declarat președintele clubului mureșean Farczádi Attila.

Site-urile sibiene anunță în schimb deja promovarea echipei din Rășinari. „Din lene sau de frică, AJF Mureș nu a operat modificările de la punctele 3 și 3.1 din Hotărârea Comitetului de Urgență al FRF din 15 mai 2018”, se menționează pe unul dintre acestea. Acea „frică” nu își găsește locul după un meci în care echipa sibiană a fost net depășită la toate capitolele. Certă este deocamdată doar …incertitudinea.

Răspunzătoare de situația creată este și conducerea AJF Mureș. Președintele Mircea Bucur nu a putut oferi însă mai multe detalii, fiind ocupat cu rezolvarea litigiului. „Nu știm încă ce decizie se va lua, deocamdată putem spune doar că meciul se joacă”, a declarat acesta, după care nu a mai putut fi contactat.

Trecând în revistă un „istoric” al ultimelor astfel de dispute, cu riscul de a greși totși, se poate spune că va conta mai degrabă rezultatul obținut pe gazon. Un ultim exemplu ar fi și ediția trecută, când campioana Mureșului, echipa din Rușii Munți a contestat anumite probleme tehnice la cea a Brașovului, Viitorul Ghimbav, dar promovarea a fost decisă de rezultatul dublei de pe teren. Dacă FRF a dat „undă verde” disputării jocului(rilor), se pare că promovează echipa care se impune pe dreptunghiul verde.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE