FOTOGALERIE. Cei trei șefi ai celei de-a 70-a promoții a Școlii Postliceale Sanitare a Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu”! Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1478 Vizualizări

FOTOGALERIE. Cei trei șefi ai celei de-a 70-a promoții a Școlii Postliceale Sanitare a Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu”!

Asistenții medicali de mâine și-au început oficial drumul vocațional cu ocazia absolvirii Școlii Postliceale Sanitare a Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș, Promoția 2018. Cea de-a 70-a promoție și-a adus pe scena Sălii Mari a Palatului Culturii cei 166 de absolvenți în cadrul unei festivități încărcate cu emoție și entuziasm. Evenimentul a debutat în acordurile tradiționalului Gaudeamus Igitur și al Imnului României.

La eveniment au participat Prof. Cristian Cornel Vulc (directorul Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu”), Ioan Macarie (Inspector Școlar General al Inspectoratului Școlar Județean Mureș), Gabriel Cornel Grozav (directorul-adjunct al Liceului Teoretic „Gheorghe Marinescu”) și Prof. dr. Felicia Stela Ionescu (diriginte și gazda festivității).

Cele șase clase absolvente au fost: anul III A (diriginte prof. Alegra Socol), anul III B (diriginte prof. Corina Ghenoiu), anul III C (diriginte prof. Emilia Câmpean), anul III D (diriginte prof. Ioana Báthori), anul III R (diriginte prof. Marcela Bărdaș) și anul III F (diriginte prof. dr. Felicia Stela Ionescu)

Prezență pe piața muncii de aproximativ 80%

„Trăim astăzi alături de absolvenți bucuria reușitei lor și a dumneavoastră deopotrivă, stimați dascăli și dragi părinți, reușita de-a absolvi trei specializări atât de frumoase, cum sunt cea de asistent medical generalist, asistent medical de farmacie și asistent medical de radiologie”, a declarat Felicia Stela Ionescu.

Cristian Cornel Vulc i-a felicitat pe absolvenți pentru decizia luată și pentru specializările absolvite, precizând că meseriile învățate în cei trei ani de școală sunt căutate pe piața muncii: „În jurul fiecărei generații de elevi ne punem la îndemână toată priceperea, toată dăruirea și, respectiv, crezul că împreună cu dumneavoastră facem o muncă de calitate și la final ne declarăm cu toții mulțumiți. Inserția pe piața muncii în ceea ce vă privește pe dumneavoastră merge înspre 80%.”

Ioan Macarie a făcut apel la integritatea personală și la o conduită morală înaltă ca factori esențiali ai succesului în orice plan al vieții: „Aveți obligația și datoria să iubiți această școală. Dar dacă vă iubiți pe dumneavoastră cu siguranță toți cei din jurul vostru o să vă iubească. Să faceți doar fapte bune pentru că la un moment dat în viață nu mai e nevoie să te prezinți, faptele o să vă prezinte pe dumneavoastră.”

În continuare, absolvenții celor șase clase au urcat, pe rând, pe scenă, și au obținut premii, distincții și diplome în funcție de mediile obținute pe parcursul celor trei ani, dar și conform altor merite academice.

9,92, cea mai mare medie a promoției

A venit apoi momentul să fie evidențiați șefii celei de-a 70-a promoții. În ordinea mediilor, cei trei șefi de promoție au fost Diana Groza din anul III A (specializarea Asistent medical generalist), cu media 9,92, urmată îndeaproape de Rodica Maier din anul III F (specializarea Asistent medical de farmacie), cu media 9,74, și de Ferenc Ștefan Csug din anul III R (specializarea Asistent medical de radiologie), cu media 9,35.

Diana Groza a luat cuvântul și și-a exprimat gândurile la finele celor trei ani de studiu postliceal: „Aș dori să încep discursul de astăzi amintind de voerbele lui Jeremy Irons care susținea că avem cu toții o mașină a timpului: pe unii ne duce înapoi în timp, și atunci această mașină va fi numită amintire, pe alții ne îndreaptă spre viitor, și atunci o numim visare. Astăzi ne regăsim noi, toți absolvenți Școlii Postliceale „Gheorghe Marinescu”, într-o dublă ipostază: pe de o parte, suntem cei care ne luăm rămas bun de la o serie de momente petrecute în sânul acestei mari familii, ne uităm înapoi și ne bucurăm din nou de zâmbetele de odinioară, ne emoționăm iar la amintirea fluturașilor pe care i-am avut când am început această călătorie. Pe de altă parte, ne aflăm în situația visătorului, căci de acum înainte ne vom întinde aripile și ne vom îndrepta spre viitorul care ne așteaptă. Să nu uităm nicicând că meseria pe care ne-am ales-o e una dintre cele mai nobile fiindcă ea nu constă numai în a-i ajuta pe cei care au nevoie, ci reprezintă și o dovadă clară a tot ceea ce înseamnă omenia.”

Predarea cheii

A urmat apoi un moment important, asistat cu solemnitate de către toți cei prezenți în sală: predarea cheii școlii, simbol al continuității izvorului de știință, cultură și educație pe care, alături de celelalte unități de învățământ din țară, îl reprezintă Școala Postliceală Sanitară „Gheorghe Marinescu” din Târgu-Mureș. Cei trei șefi de promoție din acest an au predat cheia elevilor din anul II Andreea Păcurar, Marian Dragoș Chețeg și Andreea Mihaela Pop.

La finalul evenimentului, conform tradiției, absolvenții au repetat punct cu punct jurământul lui Hipocrate, așa cum a fost citit de către dr. Alegra Dobre.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE