Share

Home / Cultură / „Câteva conversații despre o fată foarte înaltă”, pe marele ecran, la Târgu-Mureș
Silvana Mihai și Florentina Năstase

„Câteva conversații despre o fată foarte înaltă”, pe marele ecran, la Târgu-Mureș

„Câteva conversații despre o fată foarte înaltă”, debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu, cu Silvana Mihai și Florentina Năstase în rolurile principale, intră astăzi în 19 cinematografe din 13 orașe. Programul complet al proiecțiilor este aici. El va rula la Târgu-Mureș, la Cinema Arta, începând de astăzi, 22 iunie, se anunță în cadrul unui comunicat emis de către Echipa Transilvania Film.

https://www.facebook.com/events/188378268672629/

 

„Un titlu memorabil într-un an aparte, debutul lui Olteanu se așează perfect în linia noilor direcții pe care le asumă cinemaul românesc contemporan”, Flavia Dima, una dintre primele reacții despre film, în Aperitiff.

O cronică mai nouă completează ideea: „Dintre absențele notabile ale Noului Val românesc, Câteva conversații despre o fată foarte înaltă suplinește cel puțin două: deschiderea empatică spre LGBT (surprins în trecut doar sub forma amorului pervertit din „Legături bolnăvicioase”) și interesul central acordat (post)adolescenților (reprezentați la fel de sporadic)” Victor Mozorov, pe SUB25.

„E o poveste de dragoste delicată, nestridentă și netezistă, bine scrisă și frumos filmată, cu dialoguri inteligente și cu două actrițe minunate, Silvana Mihai și Florentina Năstase, care fac două roluri excepționale”, povestește Simona Tache pe Facebook după prima avanpremieră a filmului la București.

Foto QA avanpremiera 1 – Silvana Mihai

 

„Olteanu are inspirația să-și mărească miza și să nu se oprească la un film (doar) social, rezultând un film mai degrabă psihologic, în ultimă instanță o „poveste de dragoste”.”, este de părere Doinel Tronaru în Adevărul.

„E o poveste veridică, fluidă și construită treptat care m-a lăsat dorindu-mi mai mult. (…) Poate urmează continuarea, ar fi mișto”, concluzionează Ana Tepșanu, pe Noizz.ro.

O fostă în comun, un album de fotografii, câteva conversații online, o cafea și o vizită. Două fete contruiesc din bucăți începutul unei povești de dragoste. Dar pe măsură ce se apropie trebuie să înfrunte lucrurile care le despart.

Foto QA avanpremiera 2 – parte din echipă

Vorbind despre cât de grea este promovarea pentru un film românesc, mai ales unul de debut și cu un subiect sensibil, care naște de la bun început păreri contra, regizorul spune: „A pus o amică programul proiecțiilor într-un grup al comunității LGBT și s-a umplut postarea de sad reacts de la oameni care stau în orașe fără nici un cinematograf. Ce să comunic? Uite ce film frumos am făcut, merită să mergi 100 de km cu trenul ca să îl vezi. Și vorbim de orașe mari – e greu de înțeles cum Timișoara nu mai are nici un cinematograf.” Iqads.ro

Filmul „Câteva conversații despre o fată foarte înaltă” este lungmetrajul de debut al celor două actrițe principale, Florentina Năstase și Silvana Mihai. Scenariul este semnat de Bogdan Theodor Olteanu, împreună cu Ana Ivan și Denisa Niță. Directorul de imagine Mihai Marius Apopei este și el la primul lungmetraj, la fel și scenografa Alexandra Panaite sau designerul de sunet Mihnea Bogos.

Foto QA avanpremiera 3 – Florentina Năstase

 

Filmul a avut premiera mondială în cadrul celei de-a 17-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania și va avea premiera internațională la cea de-a 72-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Edinburgh (20 iunie – 1 iulie 2018), în cadrul secțiunii European Perspectives.

Filmul este distribuit de Transilvania Film.

Mai multe detalii pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/catevaconversatii/ și pe www.transilvaniafilm.ro

(A.V.)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Prezentare scenică a piesei „Bicicleta Roșie”, în cadrul Ariel 70

Târgumureșenii sunt așteptați la o nouă prezentare scenică în cadrul proiectului european „Fabulamundi. Playwriting Europe. …

Share
Share