Home / Business / Hotelul „Făget” din Sovata, extins şi reamenajat. Detalii despre proiect

Hotelul „Făget” din Sovata, extins şi reamenajat. Detalii despre proiect

Distribuie

Ca urmare a unei solicitări de emitere a acordului de mediu adresate de SC Balneoclimaterica Sovata SA, Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş a decis, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de Analiză Tehnică din data de 29 mai 2018, că proiectul “Extindere şi reamenajare Hotel Făget” propus a fi realizat în localitatea Sovata, strada Vulturului nr. 39 nu se supune evaluării impactului asupra mediului şi nu se supune evaluării adecvate.

Potrivit Deciziei Etapei de Încadrare nr. 3610 din 31 mai 2018, document făcut public pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş, investiţia propune extinderea cu un nivel până la subsolul 1 cu o suprafaţă de aproximativ 390 de metri pătraţi, spre stradă, ce oferă toate funcţiunile pentru tratament balnear şi relaxare, realizarea unui nou nivel subteran subsol 2 adiacent fundaţiilor existente, cu o suprafaţă de 392,5 de metri pătraţi, ce cuprinde spaţii tehnice aferente piscinelor şi gospodăria de incendiu, realizarea unui spaţiu verde cu o suprafaţă de 153 de metri pătraţi şi renovarea curţii şi anexelor.

Totodată, proiectul prevede renovarea interiorului şi refacerea finisajului exterior al întregii clădiri, precum şi refacerea hidroizolaţiilor deteriorate la zonale acoperite în terasă, iar zona de extindere a subsolului 1 va fi prevăzută cu acoperire în terasă şi va fi echipată cu un sistem de hidroizolaţii circulabil.

„Organizarea de şantier se va amplasa pe terenul pe care se propune investiţia, executantul lucrărilor urmând să stabilească zone pentru amplasarea materialelor, utilajelor şi a construcţiilor provizorii necesare. La finalizarea lucrărilor se vor lua măsuri pentru refacere, nivelare, compactare şi înierbare a terenului din perimetrul afectat”, se menţionează în document.

(Redacţia)

 

 

 


De asemenea, verificati

Vasile Maftei se întoarce la Reghin. Vezi de ce

Distribuie Este OFICIAL!!! Fostul căpitan al echipei de fotbal Rapid București, Vasile Maftei, se întoarce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.