FOTO: Motoare turate și un public încântat la Campionatul Național de Super Rally Cultură
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 688 Vizualizări

FOTO: Motoare turate și un public încântat la Campionatul Național de Super Rally

Mii de mureșeni au admirat în acest weekend cursele de raliu din Piața Trandafirilor. Un eveniment frumos, la care au participat și cei mici și cei mari, Campionatul Național de Super Rally a adunat o mulțime de lume pestriță în ciuda vremii nesigure.

Seara de vineri a început cu startul festiv din Cetatea Medievală unde s-a oferit și o sesiune de autografe din partea piloților prezenți.

Sâmbăta au avut loc concursurile TIME ATTACK de dimineață și SUPER RALLY în a doua parte a zilei. În aceeași zi s-au anunțat câștigătorii și au fost premiați în cadrul Festivității de Premiere.

În total s-au înscris 81 de concurenţi la ambele concursuri de sâmbătă. Dintre aceștia, 49 au participat la Campionatul Naţional de Super Rally şi 32 la Campionatul Naţional de Time Attack. Printre piloți s-au regăsit și cei mai buni piloţi din campionatele naţionale şi internaţionale, între care şi campionii de raliu Titi Aur şi Valentin Porcişteanu, organizatorul Mihai Leu care a concurat pe un Ferrari 458, campionii la viteză în coastă Silviu Dumitrescu şi Armando Battocchi, precum şi italienii Bruno Jarach, Silvio Galante, Bruno Viona, Richardo Ragazzi şi Franco Corradin, cu maşini Porsche, Ferrari şi Lamborghini.

Un sentiment de pasiune extraordinar

La conferința de presă organizată sâmbătă, am avut ocazia de a asculta niște descrieri privind evenimentul chiar de la campionii înșiși.

„E pentru prima oară când ne aflăm în acest oraș frumos. Echipa noastră e specializată pe campionatele și internaționale de viteză în coastă, uneori participăm și la campionate de circuit și participăm pentru prima oară la un eveniment de tipul TIME ATTACK, unde circuitul este chiar în centrul unui oraș, reprezintă o noutate absolută pentru noi. Ospitalitatea orașului este fantastică, toți oamenii par fericiți să aibă un concurs de acest gen în oraș și simțim pasiunea pentru motosport, ceea ce în Italia ține de industrie, iar aici e un sentiment de pasiune extraordinar.” a transmis Bruno Jarach.

Cele două competiții s-au desfășurat pe șosea pe câteva străzi din centrul orașului, a fost un traseu nepericulos cu o viteză maximă de 150km/h, iar un tur a măsurat 1,6 km.

„Nu sunt implicat în organizare, dar sunt un susținător a lui Mihai, iar Mihai face lucruri extraordinare din punct de vedere organizatoric. Acest campionat, acest gen de concurs, care cred că e mai mult decât necesar în peisajul automobilistic românesc pentru că noi avem o problemă, în mod special raliștii, trebuie să mergem prin pădure, prin drumuri forestiere sau asfaltate, dar suntem cam singuri prin pădure și vin fanii doar în câteva puncte și atunci nu ne pot vedea derulându-ne activitatea și acest gen de competiție face ca iubitorii și neiubitorii de automobilism, curioșii să înțeleagă ce poate face o mașină de curse. Și nu e ușor de făcut un astfel de eveniment, iar pe această cale îi mulțumesc nu numai lui Mihai, ci și administrației orașului care au făcut eforturi să se întâmple asta. Legat de revenirea mea, acum am început raliurile, după 7 ani de pauză s-a ivit posibilitatea să revin cu o mașină foarte performantă, o Skoda Fabia F5, o mașină extraordinară cu care încă mă lupt să o înțeleg la perfecție. Vin cu mare plăcere la evenimente de acest gen, mai ales când vine vorba de prieteni și sper ca lumea să se bucure de piloții participanți care sunt foarte colorați, de la mașini de piste la mașini de raliuri.” a precizat Titi Aur, campion de raliu.

„Unul din motivele pentru care m-am apucat de raliuri este chiar Titi Aur, ne-am cunoscut pe vremea când boxam, am văzut că merge tare cu mașina și am zis că vreau și eu.” a ținut să adauge zâmbind organizatorul evenimentului, Mihai Leu.

Campionatul Național de Super Rally a fost un eveniment frumos, necesar orașului nostru care avea nevoie de o gură de aer proaspăt și considerăm că s-a ridicat la așteptările celor prezenți și nu numai.

Text și foto: Elena POLEARUȘ

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE