Home / Cultură / Stagiunea consolidării succeselor la Compania „Tompa Miklós”
Photo: Bereczky Sándor | http://www.facebook.com/bereczky.sandor

Stagiunea consolidării succeselor la Compania „Tompa Miklós”

Distribuie

Pentru Teatrul Național din Târgu-Mureș, stagiunea 2017/2018 ce tocmai se încheie a fost un an al consolidării succeselor. Managementul consecvent, prezența la festivaluri, premiile și recunoștințele din anii precedenți și-au găsit ecou atât în părerile spectatorilor, cât și în dialogurile critice, se anunță în cadrul unui comunicat emis de către Biroul de P.R. al Companiei „Tompa Miklós”.

Pe parcursul stagiunii, Compania „Tompa Miklós” a avut 11 premiere, respectiv 175 de reprezentații la sediu, iar artiștii din Târgu-Mureș au participat la turnee și festivaluri în țară și peste hotare – inclusiv Festivalul Național de Teatru din Pécs și Festivalul Național de Teatru de la București. Repertoriul stagiunii a fost îmbogățit și de spectacolele debutanților, deoarece și în acest an teatrul a găzduit spectacolele realizate prin proiecte ale tinerilor creatori. Creșterea numărului de spectacole a avut drept rezultat creșterea publicului, iar numărul cumpărătorilor de abonamente a crescut cu 10% față de anul trecut.

Relațiile internaționale ale instituției au fost consolidate și de prezențele la festivaluri de seamă, dar și de succesul evenimentului Showkeys, organizat cu scopul creării unei tradiții: la eveniment s-au întâlnit și au făcut cunoștință cu trupa personalități și profesioniști de teatru din țară și din străinătate (Ungaria, Polonia, Italia, Lituania).

Pe tot parcursul stagiunii, oferta de programe a fost îmbogățită de evenimente auxiliare: prezentări de carte, celebrări, expoziții, zile deschise, zile aniversare, vizitarea culiselor, la care, pe lângă prietenii fideli, s-au alăturat și multe alte persoane interesate.

Despre toate acestea, precum și despre planurile pentru stagiunea următoare s-a discutat la ședința de închidere de stagiune din 22 iunie a Companiei „Tompa Miklós”.

Închiderea sezonului teatral înseamnă de fapt și pregătirea pentru sezonul viitor: sâmbătă, 8 septembrie 2018, Teatrul Național Târgu-Mureș își așteaptă prietenii, reîncărcat 100%, cu numeroase momente speciale pe tot parcursul zilei.

Spectatorii noștri fideli și prietenii noi, care sunt doritori de provocări și aventuri intelectuale, sunt așteptați cu drag la spectacolele și evenimentele teatrului și în următoarea stagiune.

(A.V.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO – Ziua Mondială a Apei, sărbătorită de Clubul Rotary Mureș la Școala Gimnazială „Friederich Schiller”

Distribuie Rotary Club Târgu Mureș  a organizat joi, 21 martie, începând cu ora 12:00, un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.