Home / Cultură / Filme și artă contemporană, la cea de a VII-a ediție a proiectului „Pădurea rotundă”
Ediția din acest an a proiectului „Pădurea rotundă” va avea loc în perioada 27 august-2 septembrie

Filme și artă contemporană, la cea de a VII-a ediție a proiectului „Pădurea rotundă”

Aleșii locali reghineni se întrunesc joi, 28 iunie în ședință ordinară a lunii iunie, printre proiectele aflate pe ordinea zi numărându-se și cel privind cooperarea dintre Municipiul Reghin și Asociația K’ARTE în vederea organizării ediției a VII-a a Festivalului „Pădurea Rotundă-Film și artă contemporană”, respectiv alocarea sumei de 10.000 de lei din bugetul local în vederea susținerii evenimentului.

Ediția a VII-a a proiectului „Pădurea rotundă” va avea loc în perioada 27 august- 2 septembrie 2018, scopul declarat de organizatori fiind acela de  a celebra memoria locului, de a redescoperi bogăția culturală și vizuală generată de comunitatea unui mic oraș transilvănean.

Filme premiate

În această ediție a proiectului , Asociația  K’ARTE propune proiecția unor filme premiate și relevante pentru comunitatea locală.

„Pădurea rotundă„ este un proiect cu o importantă componentă de film, adresată publicui larg, prin care selectăm și prezentăm în premieră publicului reghinean cele mai importante producții cinematografice europene din ultimii ani, în contextul în care acesta este singurul eveniment de film de artă constant de peste an.”The Square”, câștigătorul Palme D’Or 2017 (Regia Ruben Östlund), ”Jupiter’s Moon”, nominalizat Palme D’Or 2017 (Regia Kornél Mundruczó), ”Paterson”, nominalizat Palme D’Or 2016 (Regia Jim Jarmusch) sunt câteva dintre titlurile care vor fi prezentate în acest an”, afirmă Eliodor Moldovan, președintele Asociația K’ARTE.

Comemorarea Centenarului Marii Uniri

A doua componentă a proiectului din acest an are în vedere comemorarea  Centenarul Marii Uniri, în care artiștii invitați vor derula o cercetare vizuală menită să readucă în atenție aspecte din istoria locală a ultimului secol.

„Pentru a comemora Centenarul Marii Uniri , cercetarea vizuală derulată de artiști invitați în rezidență va fi concentrată în jurul conceptelor MEMORIE/ARHIVĂ, vizând recuperări și reintepretări  ale unor teme, mituri , documente, artefecte muzeale, fotografii, relicve industriale din ultima sută de ani de istorie locală. În acest sens artiștilor le va fi facilitat accesul la arhivele și documentele de arhivă din cadrul Bibliotecii Județene Mureș și Bibliotecii Municipale Reghin, care dețin colecții importante de material, inclusiv fotografic, precum și de la Muzeul Etnografic Reghin, Muzeul Etnografic Târgu-Mureș, Arhiva Muzeului de Istorie din Târgu-Mureș și Muzeul de Artă din Târgu-Mureș. Totodată, ca și acțiuni conexe, la Pădurea rotundă vor fi organizate ateliere de artă pentru copii inspirate de istoria locală , de specificul locului și de arhiva Muzeului de Artă din Târgu-Mureș”, a menționat Eliodor Moldovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Interviuri cu șefii de promoție din Mureș. Csősz Andrea-Gabriella: ,,Perseverența reprezintă cheia succesului”

Csősz Andrea-Gabriella este absolventă a clasei a VIII-a D din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dr. Bernády …