“Pedalăm pentru România”, prin Târgu-Mureş şi Sighişoara Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 241 Vizualizări

“Pedalăm pentru România”, prin Târgu-Mureş şi Sighişoara

Aproape 250 de bicicliști amatori vor pleca marţi, 26 iunie, din patru orașe tradiționale (Iaşi, Timişoara, Bucureşti şi Drobeta Turnu Severin), pentru a se reuni, cinci zile mai târziu, la Alba Iulia. Zeci de localități străbătute cu 20 de kilometri/oră, 100 de kilometri/zi, 500 de kilometri de pedalat. Acestea sunt principalele coordonate ale „Pedalăm pentru România” cel mai mare marș pe bicicleta dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire.

Plecările, deschise pentru public

Potrivit organizatorilor, traseul bicicliştilor va trece şi prin municipiile Târgu-Mureş, respectiv Sighişoara (28 iunie – Târgu-Mureş – BlackLord Hotel, echipa Basarabiei şi Moldovei; 28 iunie – Sighişoara – Binderbubi Hotel & Hotel Sighişoara, echipa Munteniei şi Dobrogei).

“Plecarea din fiecare oraș se va face la ora 9.30, am lansat invitația autorităților de a pedala câțiva metri alături de noi, iar la start îi așteptăm pe toți cei pasionați de bicicletă pentru a ne încuraja”, au transmis organizatorii marşului.

Totodată, amatorii de ciclism sunt invitaţi să se alăture plutonului în oraşele de pe traseu.

“Plecările sunt deschise pentru public și îi încurajăm pe toți cicliștii din aceste trei orașe care nu participă la marș, să ne întovărășească măcar pentru câțiva kilometri, în semn de solidaritate. În regim „free rider” presupune că ciclistul participant își asigură cazarea pe tot parcursul deplasării, masa, logistica și întoarcerea acasă, plătind doar logistica de care se folosește. Înscrierile sunt închise, dar cine dorește ne poate însoți fără niciun anunț. În acest caz, bicicliștii interesați pot însoți grupul pe orice distanță, atâta vreme cât se îngrijesc, în regim propriu, de cazare, masa și variante de întoarcere acasă. Din păcate pentru ei nu mai avem tricouri oficiale…”, au mai transmis reprezentanţii Asociaţiei “Cu Bicicleta Departe”, respectiv Lucian Mîndruţă şi Mircea Olaru.

Exerciţiu de curaj şi rezistenţă

Tura se adresează amatorilor de ciclism, tuturor celor preocupați de sport dar și celor care își doresc să dea, prin efortul lor, un mesaj de drag pentru România, în anul Centenarului.

“Cicliștii vor străbate 100 de kilometri în medie, fiecare zi, cu o viteză de 22 de kilometri/oră, cu pauze fixate la 20-30 de kilometri, în funcție de dificultate. La fiecare oprire, participanții au la dispoziție snacks-uri, iaurt, glucoză și ciocolată susținerea efortului, banane pentru prevenirea crampelor musculare, apă și portocale pentru hidratare. În aceste condiții de deplasare, dacă ai câteva ture recente de peste 50 de kilometri și ceva experiență în sa, ai șansele sa ajungi la capăt onorabil. Marșul este unul asistat, pe parcursul întregului traseu participanții sunt însoțiți de un autocar pentru odihnă și situații speciale, mașini tehnice pentru urgențele legate de biciclete, salvare și mașini care delimitează coloana. “Pedalăm pentru România” este un marș ciclist, nu o cursă. El e un exercițiu de curaj, dar și de rezistență fizică, cu scopul clar de a demonstra că toate generațiile pot onora România prin efort, camaraderie și grijă – nu doar prin vorbe mari. Partenerii care îl fac posibil sunt Danone, Ford Romania, Kaufland, BCR, Coca-Cola HBC Romania DigiTV și DigiFM F. Alături de noi sunt Politia Romana și SMURD. Îi așteptăm alături de noi, în “Pedalăm pentru România”, pe toți cei pasionați de mersul pe bicicletă, pe tinerii și studenții amatori de două roti din orașele mari, pe cei pentru care bicicleta este un mijloc de transport, din orașele mici, pe toți românii cu drag de țară, să ne încurajeze pe toate traseele “Pedalăm pentru România”. Ne bucuram chiar și de cei care vin alături de noi doar la start”, au mai menţionat organizatorii marşului.

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE