Șeful MADR: Câți bani pot primi crescătorii de oi pentru kilogramul de lână vândută medicina veterinara
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 507 Vizualizări

Șeful MADR: Câți bani pot primi crescătorii de oi pentru kilogramul de lână vândută

Conform ministrului Agriculturii, Petre Daea, consumul de carne de oaie a crescut cu 104% după Campania ,,Alege Oaia”, relatează Agerpres.

Ministrul a profitat de vizita la Slatina pentru a lăuda succesul campaniei a cărei inițiator este și s-a plimbat printre standurile unei piețe din localitate pentru a discuta cu producătorii. Daea s-a declarat mulțumit de ce a văzut, însă a spus că ,,sunt multe lucruri de rezolvat’’.

Șeful MADR: programul ,,Alege Oaia’’ a început în județul Olt.

,,A crescut consumul (de carne de oaie n.r.) 104% creșterea consumului de carne de oaie în România și creșterea interesului pentru a valorifica toate produsele de la oaie. A se vedea programul ‘Lâna’. Până în anul 2017, 70% din cantitatea de lână a țării fie că era abandonată, fie că i se dădea foc. (…) Guvernul a aprobat bani serioși pentru susținerea acestui program, acum în țară sunt 28 de centre de colectare a lânii. Până la această dată s-au luat peste 6.000 de tone de lână, iar din această cantitate peste 5.000 de tone s-au livrat la export”, a arătat Petre Daea.

Este necesară înființarea de linii de prelucrare a lânii pentru a crește prețul produsului

 

Daea a mai spus că vânzarea lânii la export nu este o soluție optimă, însă a admis că aceasta este singura modalitate de valorificare a produsului.

,,Nu e bine să o livrăm la export, dar nu avem o soluție la această dată pentru că prețurile sunt mici, motiv pentru care, în paralel cu acest proces de colectare a lânii în depozite și valorificarea ei, facem linii de prelucrare privind pregătirea, spălarea lânii, în așa fel încât prețul să crească. Acum, prețul la lâna de oaie țurcană este undeva în jur de doi lei și chiar mai puțin, în funcție de calitate, la merinos ajunge la patru lei pe kilogram”, punctează Ministrul Agriculturii.

Șeful MADR a precizat că principalul mod de a crește prețul de vânzare este prin dezvoltarea unor linii de prelucrare și spălare a lânii, care să asigure o valorificare superioară a produsului.

Evenimentul de la Slatina – caravana națională de informare și promovare „Alege oaia!” – este organizat de Direcția pentru Agricultură Județeană Olt, în parteneriat cu Primăria Municipiului Slatina, Consiliul Județean Olt, Asociația „Țara Lovistei” și Asociația Crescătorilor de Animale „Slătioara”.

Sursa selectivă: Știri Agricole

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE