Home / Slider / Man Nistor decorat de preşedintele României

Man Nistor decorat de preşedintele României

Distribuie

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România – Filiala Mureş, Man Nistor, a fost decorat marţi, 26 iunie, de preşedintele României, Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, prilej cu care a spus că a trăit „răul absolut” în închisorile comuniste, informează www.agerpres.ro.
„Am trăit răul absolut, închisoarea absolută. Nu se aseamănă cu nimic. Închisorile comuniste nu se aseamănă cu închisorile burgheze. Închisoarea noastră era izolare totală. Am aproape 13 ani de închisoare, niciodată nu m-a vizitat familia, n-am scris nicio scrisoare acasă, mi s-a făcut de două ori înmormântarea. Am trăit în ţara în care opresiunea şi crima erau organizate ca orice producţie industrială. Când intram în închisoare ni se spunea clar: „Muriţi la locurile de muncă. Aici este locul unde este şi mormântul vostru, aici este locul suferinţei şi al mormintelor fără de cruci”, a declarat Man Nistor la ceremonia de decorare de la Palatul Cotroceni.

„Suferinţe pe care lumea nu şi le poate închipui”

Potrivit Agerpres, Man Nistor i-a mulţumit şefului statului pentru decoraţiile acordate deţinuţilor politic din timpul regimului comunist.
„În loc de recunoştinţă pentru cei care au fost închişi avem reproşuri. Dumneavoastră sunteţi printre puţinii care ne apreciaţi aşa cum trebuie. Am fost supuşi la nişte suferinţe pe care lumea nu şi le poate închipui. Vă mulţumim foarte mult şi vă rog în numele tuturor să primiţi recunoştinţa noastră”, i-a transmis Man Nistor lui Klaus Iohannis.
În cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni au fost decoraţi 23 de deţinuţi politic cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler şi 27 cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler.
Decoraţiile le-au fost conferite de şeful statului „în semn de apreciere pentru înalta ţinută morală şi profesională de care au dat dovadă, de-a lungul vieţii, în semn de profund respect pentru cutremurătoarele suferinţe îndurate în temniţele comuniste, precum şi pentru demnitatea şi curajul cu care au luptat pentru susţinerea valorilor democratice”, conform Administraţiei Prezidenţiale.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO: Primar mureșean, partidă de amor în aer liber cu o colegă, în timpul programului

Distribuie Primarul comunei mureșene Miheșu de Câmpie, Emil Casoni, a fost surprins de un grup …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.