Home / Administratie / Ziua Dunării – 29 iunie 2018

Ziua Dunării – 29 iunie 2018

În anul 2004, Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea împreună cu ţările dunărene au decis ca ziua de 29 iunie să fie declarată “Ziua Dunării”. În fiecare an, Ziua Dunării  este  pusă sub semnul unui generic reprezentativ pentru strădaniile noastre legate de marele fluviu european, cea de anul acesta fiind: „Fii activ pentru o Dunăre mai sănătoasă!”.

Ca stat aval în bazinul Dunării, România este deosebit de interesată în amplificarea nivelului de protecţie a calităţii apelor la nivelul bazinului hidrografic. Ţinând cont că Dunărea îşi adună apele din 18 ţări şi luând în considerare complexitatea problemelor generate de necesitatea de reabilitare a mediului acvatic din bazinul hidrografic al Dunării şi realizarea dezvoltării durabile pentru fiecare ţară din bazinul hidrografic al acesteia, este necesară o abordare integrată la nivelul bazinului de către toate părţile interesate.

De Ziua Dunării, Administraţia Bazinală de Apă Mureş, îşi îndreaptă gândurile către toţi cetăţenii şi către întreaga societate civilă, mulţumindu-vă pentru toate eforturile depuse, dar  şi cu îndemnul că numai împreună vom reuşi să asigurăm generaţiilor viitoare bucuria de a beneficia de acest dar nepreţuit al naturii, apa !

Trebuie subliniat că nu doar acţiunile instituţionale pot aduce îmbunătăţirea calităţii apei şi a condiţiilor de mediu pentru Dunăre sau afluenţii săi, ci fiecare dintre noi avem obligaţia de a acţiona pentru protecţia ecosistemului care ne susţine, de a ne uni forţele pentru conservarea bogăţiei naturale din bazinul Dunării. Este important să subliniem că oricâte eforturi vom depune la nivelul autorităților, prin elaborare de reglementări, monitoring și inspecție sau prin lucrări de investiții, nu vom avea rezultatele dorite dacă la nivelul comunităților și al indivizilor nu se va realiza o schimbare de atitudine.

Citeste si:  ISU Mureș, activitate în mai multe locații din Târgu Mureș

Este esenţială implicarea noastră, a tuturor, pentru a reuşi punerea în practică a proiectelor actuale şi viitoare, precum şi pentru prevenirea efectelor negative datorate fenomenelor extreme şi schimbărilor climatice.

Ing. Cristian BRATANOVICI,

Director, Administraţia Bazinală de Apă Mureş

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ministrul Transporturilor, anunț despre Autostrada Târgu Mureș – Târgu Neamț

Ministrul Transporturilor din România, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 27 ianuarie, că în aceeași zi …