Mártha Orsolya, victorie împotriva ANI. Ce prevede sentinţa Instanţei Supreme Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3053 Vizualizări

Mártha Orsolya, victorie împotriva ANI. Ce prevede sentinţa Instanţei Supreme

Şefa Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş, prof. dr. Mártha Orsolya, a câştigat definitiv procesul împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Recent, printr-o decizie din data de 21 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie din România a casat soluţia primei instanţe şi a anulat raportul ANI în care prof. dr. Mártha Orsolya era acuzată de incompatibilitate.

Sentinţa Instanţei Supreme…

Redăm, în rândurile de mai jos, soluţia dată de Curtea Supremă în acest caz: “Soluție: Admitere recurs – Admitere recurs – cu casare. Detalii soluţie: Decizia nr. 2704 din 21 iunie 2018. Admite recursul declarat de reclamanta Mártha Orsolya Katalin Ilona împotriva sentinţei nr. 93 din data de 6 octombrie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Târgu-Mureş – Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa recurată şi, rejudecând : Admite acţiunea reclamantei Mártha Orsolya Katalin Ilona şi anulează raportul de evaluare emis de pârâta Agenţia Naţională de Integritate nr. 12467/G/II/24 martie 2015. Obligă intimata-pârâtă Agenţia Naţională de Integritate să plătească recurentei-reclamante cheltuieli de judecată în cuantum de 200 lei. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 21 iunie 2018.”

Ce spunea ANI acum trei ani

În luna martie 2015, Biroul de presă al ANI anunţa că a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către prof. dr. Mártha Orsolya, şef secție în cadrul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Județean Mureș, întrucât, în perioada 19 ianuarie 2012 – 15 ianuarie 2014, ar fi deținut, simultan cu funcția de conducere în cadrul spitalului, și funcția de administrator al SC Marmed SRL Târgu-Mureş.

„Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, anunţa, în martie 2015, Biroul de presă al ANI.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE