Numeroase podiumuri pentru mureșence la Europenele de dans acrobatic Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1458 Vizualizări

Numeroase podiumuri pentru mureșence la Europenele de dans acrobatic

Echipa de dans acrobatic de la clubul Together Dance din Târgu-Mureș, pregătită de Pásztor Tünde și Daniela Vlagea s-a întors de la Campionatele Europene de dans MLTSZ, dans contemporan și gimnastică acrobatică, disputate la sfârșitul săptămânii la Brașov cu un bilanț extraordinar. La întrecerile la au participat aproximativ 600 de sportive din peste 30 de cluburi de dans tinerrele târgumureșene s-au încununat cu numeroase titluri de campioane și vicecampioane, atât în Liga A (profesioniști), cât și la Liga B (semiprofesioniști).

În Liga A, recenta campioană mondială Varga Nikol, în vârstă de doar 9 ani, care în urmă cu o lună cucerea titlul mondial în Croația a confirmat, obținând două locuri I și devenind dublă campioană europeană. Prima medalie de aur a obținut-o la proba Dans Contemporan, cu numărul numit „Shelter”, iar a doua la Dans acrobatic, la categoria Mini, cu „Lamp Off Alladin”, numărul care i-a adus și titlul mondial. La dansul contemporan Nikol a fost răsplătită și cu „Premiul Special” al juriului. Celelalte două locuri pe prima treaptă a podiumului la solo le-au reușit Anda Tătar, în vârstă de 10 ani, la dans contemporan „Heeal”, categoria Children și Ariana Ionescu, tot de 10 ani, la dans Artdance Eurythmics (dans artistic-gimnastică), cu exercițiul „Forever young”, la aceeași categorie, Children.

Medalii la solo au mai fost obținute și de alte sportive. Tripla campioană mondială la Acrodance, calificată și pentru ediția următoare din Canda, Monica Elena Duca a devenit vicecampioană continentală, rezultat care l-au mai reușit în diferite probe individuale și Anda Tătar, Vivien Regian, Nagy Blanka și Lutsch Annemarie, ultima reușind și o clasare pe locul III, la fel ca și Varga Vivien, cu un bronz la Showdance.

Rezultate bune și cu grupul

Alte clasări pe prima poziție au fost reușite și la probele de Grup, Dans Contemporan. Primul loc s-a cucerit cu numărul „In Memoriam 9/11”, care a fost de asemenea răsplătit cu premiu special, în componența: Varga Nikol, Varga Vivien, Anda Tătar, Sorana Fărcaș, Szekely Timeea, Ariana Ionescu, Vivien Regian, Denisa Pintea, Lutsch Annemarie, Iftinca Alexia. Cele 10, împreună cu Bapcsan Alexa s-au clasat pe prima poziție la Dans Acrobatic cu „Wolfnight” și pe locul secund cu „Last Message”. Un alt loc I, s-a obținut la Dans Eurythmics Artdance (gimnastica artistică), în componența Varga Nikol, Anda Tătar, Alexia Iftinca, Szekely Timeea, Ariana Ionescu.

Ale cinci clasări pe prima treaptă s-au reușit în liga B, prin următoarele: Tamara Manea, la Solo, categoria Mini, David -Peres Amelie, la Theatre Stage Dance, tot la Mini, Michel Anett și Varga- Fekete Csenge, la duo, categoria children, locul 1 și Premiu special la  Dans Contemporan și același loc la Dans teatral Musical, ambele la categoria Mini.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE