Drept la replică din partea consilierului local Tatár Lehel (POL) Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1277 Vizualizări

Drept la replică din partea consilierului local Tatár Lehel (POL)

Consilierul local Tatár Lehel (Partidul Oamenilor Liberi – POL) a remis redacţiei Zi de Zi un drept la replică la articolul ”Consilier POL, fals în declarația de avere?!”, publicat în data de 14 iunie 2018.

Redăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral al dreptului la replică semnat de Tatár Lehel, consilier local în Consiliul Local Târgu-Mureş.

„Subsemnatul Tatár Lehel, domiciliat în Tîrgu Mureș, str Cibinului, nr 1, jud. Mureș, identificat cu CI seria ZS nr. 031894 eliberat la data de 27.03.18 de SPCLEP Tg.Mureș, având CNP 1920324260052 având în vedere articolul publicat în data de 14.06.2018 cu titlul ”Consilier POL, fals în declarația de avere?!” pentru o cât mai bună informare a publicului consider că publicarea unei erate din partea editorului se impune pentru a da dovadă de bună credință în realizarea materialelor pe care le publicați sub egida ”marilor luptători în aflarea adevărului”. 

Astfel, într-adevăr subsemnatul mi-am depus în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 176/2010 declarațiile de avere și de interese. Obligația de completare îmi revine întru totul, însă verificarea în termenul de 10 zile de la momentul înregistrării declarațiilor revine persoanei împuternicite în acest scop astfel cum este prevăzut în mod expres în art. 7 din actul normativ menționat. Sens în care, legiuitorul a dat posibilitatea ca după verificarea declarațiilor înregistrate dacă se constată deficiențe în completarea sau conținutul acestora să poată fi rectificat într-un termen de 30 de zile de la transmiterea recomandării privind necesitatea rectificării. Sens în care, așa cum s-a menționat în cuprinsul articolului publicat de domnul Alex Toth, subsemnatul din punct de vedere al termenelor legale eram în procedura stabilită de art. 7 din lege potrivit căreia declarațiile înregistrate de subsemnatul puteau fi rectificate pentru înlăturarea eventualelor erori sau omisiuni în completarea acestora. 

Consider astfel, că redactarea articolului este vădit rău intenționată și aduce acuzații de natură penală care depășeșc limitele libertății de exprimare neavând niciun suport real, lăsând să planeze dubii serioase asupra integrității și reputației subsemnatului  legat de săvârșirea cu intenție a unor fapte de natură penală.  În aplicarea prevederilor art. 30 alin. 6 din Constituția României reiese că „libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine”.

Este cunoscut principiul juridic conform căruia „nemo censetur ignorare legem”, adică „nimeni nu se poate apăra invocând necunoaşterea legii”, ceea ce înseamnă că editorul articolului avea obligația de a redacta și publica articolul în limitele de exprimare (ce nu sunt absolute ) a unei opinii fără a aduce acuze de natură penală în condițiile în care cunoștea termenul în care declarațiile pot fi rectificate. Atât timp cât acel premiu este public în CV-ul subsemnatului existent pe portalul municipiului Tg.Mureș, este evident că nu există intenție cu scopul de ascunde respectivul venit. Mai mult, din cuprinsul articolului reiese că redactorul a depus chiar un efort în obținerea mai multor informații însă a omis intenționat să efectueze un simplu calcul matematic cu privire la termenul în care declarațiile pot fi rectificate. 

În concluzie, acuzațiile de fals în declarații nu au fundament real și vă solicităm publicarea de îndată a unei erate care să conțină corectarea informațiilor  publicate pentru ca acestea să corespundă adevărului. În caz contrar, îmi rezerv dreptul de a mă apăra pe cale legală, urmând să acționez în consecință pentru a fi înlăturată orice interpretare de natură a pune în discuție credibilitatea și onestitatea subsemnatului.

Cu stimă, 

Tatár Lehel”

(Redacţia)

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE