Prin pădure, pe șosea, la Reghin se pedalează de zilele orașului Reghin
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 406 Vizualizări

Prin pădure, pe șosea, la Reghin se pedalează de zilele orașului

ProEndura –Asociația Cicliștilor de Anduranță Reghin organizează joi, 12 iulie, în parteneriat cu Primăria Municipiului Reghin și Asociația unDAverde  evenimentul „Tura MTB 15 km – Velopoteca Reghin”, inclus în cadrul ediției din acest an a „Zilelor Reghinene”.

”Iubitorii de MTB și XC (cross country cycling) sunt așteptați  joi, 12 iulie, ora 16:00 pe platoul de la Pădurea Rotundă (sub stejarul secular) să participăm împreună  la evenimentul ciclist de 15 km pe Velopoteca. Traseul va porni și se va încheia pe pășunea de la Pădurea Rotundă și parcurge 80% din traseele marcate Velopoteca”, afirmă organizatorii.

Participanții au la dispoziție următorul program:

Ora 16:00-16:40: completarea declarației, înscrierea, primirea foii de drum și primirea numărului de participare, ora 17:00:  startul, timpul limită de parcurgere a traseului este de 2 ore, ora 19.00: festivitatea de înmânare a diplomelor și bulinelor celor care au parcurs traseul de 15 km pe coclaurile și prin pădurile din jurul Reghinului.

Traseul

„De la START traseul va începe cu Velopoteca Apusului (marcaj triunghi galben), urcând ușor până la releu (groapa de lut) după care urmează coborârea prin Pădurea Bodogaia pe strada Pometului de unde va urca prin livadă până la punctul de START și va intra pe Velopoteca Răcoroasa (marcaj triunghi albastru) cu o urcare lină după care se urmează traseul normal (pe la ferma Căpușan) până la intersecția unde se unește cu Velopoteca Poienii (marcaj triunghi roșu) unde vom intra iar în pădure, trecem prin frumoasa Poiană Hedel și coborâm pe traseu până la ieșire pe strada Dedradului. De acolo veți fi îndrumați de colegii noștri din punctul de control pe traseul care nu mai face parte din Velopoteca dar va fi marcat astfel încât să nu ne rătăcim. Ca să evităm asfaltul vom merge pe sub pădure, trecem pe lângă ”Centrul de Cercetare și Producție pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Reghin” și urcăm spre pădure, de aici mai urmează 3-4 km până la FINISH.  De la pădure vom urma drumul care coboară pe strada Mihai Eminescu apoi urmează cam 500 m pe un drum printre case, care ne scoate pe strada Cerbului, de aici o luăm pe drumul care urcă spre Hotelul Marion și de la Hotel Marion prin pădure ajungem la punctul de START/FINISH unde va avea loc festivitatea de premiere și unde ne vor aștepta voluntari, prieteni și diplomele de finisher. Îi așteptăm cu mare drag păe toți iubitorii de mișcare să ne bucurăm și să trăim împreună natura minunatului Reghin!”, a precizat Cristian Man, reprezentatul Asociației unDAverde, partener în cadrul evenimentului.

Tur ciclist de 50 km șosea 

Manifestările dedicate mișcării pe două roți nu se opresc aici, duminică, 15 iulie este programat un tur ciclist de 50 km șosea organizat de ProEndura împreună cu Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Reghin în parteneriat cu ”VeloPrieteniReghin”, de asemenea inclus în cadrul manifestărilor dedicate „Zilelor Reghinului” 2018.

Doritorii sunt așteptați duminică, 15 iulie în parcarea Irum, în vederea participării la evenimentul ciclist de 50 km șosea. Programul este următorul: ora 8:00-9:45: înscrierea, completarea declarației, primirea foii de drum și a numărului de participare, ora 9:45: ședința tehnică, ora 10.00: startul.

Sosirea și premierea vor avea loc în incinta stadionului municipal „Avântul” din Reghin, în ordinea sosirii. Traseul de parcurs este Reghin – Idicel Pădure (în fața bisericii) – Rușii-Munți (centru) – Stadion Avântul Reghin.
„Această tură nu este un concurs. Toți cei care parcurg traseul se vor bucura de aceeași apreciere, indiferent de ordinea sosirii.  Vă așteptăm în număr cât mai mare, să sărbătorim prin sport această ediție a Zilelor Municipiului Reghin”, a menționat Claudiu Giurgiu, președintele ProEndura.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE