Share

Home / Administratie / Președintele Consiliului Județean Mureș, amendat cu 50.000 lei pentru folosirea unui simbol al comunității maghiare. Péter Ferenc: „România aplică din nou standarde duble”

Președintele Consiliului Județean Mureș, amendat cu 50.000 lei pentru folosirea unui simbol al comunității maghiare. Péter Ferenc: „România aplică din nou standarde duble”

Curtea de Apel din Târgu-Mureș, l-a amendat pe președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, fost primar al orașului Sovata, pentru că nu a îndepărtat steagul secuiesc de pe clădirea Primăriei din Sovata. România aplică din nou standarde duble, consideră Péter Ferenc.

„Consider că este absurd și ridicol să fii pedepsit într-un stat membru al Uniunii Europene pentru folosirea unui simbol al unei comunități regionale. Acest lucru este în contradicție cu principiile libertății de exprimare și România aplică din nou standarde duble: de exemplu, în Bucovina, care este și o regiune istorică și nu o zonă administrativă, nu există nicio restricție și nicio sancțiune pentru folosirea steagului regiunii, iar pe noi ne sancționează cu 50.000 de lei pentru aceeași faptă”, a subliniat Péter Ferenc.

Președintele Consiliului Județean Mureş a reamintit că folosirea simbolurilor minorităților nu reprezintă nicio amenințare pentru societatea românească sau pentru statul român și, de aceea, comunitatea un poate renunța la simbolurile sale.

„Am luat cunoștință de decizia instanței, dar, în calitate de lider al comunității, împreună cu reprezentanții UDMR, vom depune toate eforturile pentru ca legile românești să permită folosirea simbolurilor minorităților și regiunilor, fără nicio restricție”, a arătat Péter Ferenc.

Președintele Consiliul Județean Mureș și al filialei UDMR Mureș consideră că seria proceselor pierdute  în instanță din cauza steagurilor secuiești demonstrează clar modul în care România respectă drepturile comunității maghiare.

(Redacţia)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Firmă cu capital german angajează pentru regiunea Mureș. Pachet salarial atractiv, plus alte beneficii.

Una dintre marile firme mureșene face angajări pentru: Mecanic întretinere utilaje Cerințe: – întreținerea și …

Share
Share