Mircea Dușa, prezent la Vânători Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 463 Vizualizări

Mircea Dușa, prezent la Vânători

Secretarul de stat Mircea Duşa va participa azi, la ora 19.00, la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență, pe fondul inundațiilor produse sâmbătă, pentru a doua oară în decurs de o săptămână. Subprefectul de Mureș, Nagy Zsigmond, a precizat că vor fi prezenți și o parte a membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

”Domnul Mircea Dușa se va informa la fața locului și probabil, împreună cu Comisia, se vor face niște propuneri pentru remedierea acestei situații din localitatea Vânători. Pagubele produse cu ocazia viiturii de ieri au fost iarăși destul de semnificative, pentru că nici nu s-a uscat mâlul în casele oamenilor, și a venit viitura cea mare în jurul orelor 16.00. Acum apa s-a retras, se lucrează la evaluarea pagubelor, specialiștii de la Direcția Apelor împreună cu reprezentanții Primăriei încearcă să găsească soluții, pe termen scurt și pe termen lung”, a declarat Nagy Zsigmond.

Subprefectul Nagy și-a exprimat satisfacția că, totuși,  nu a fost nevoie să fie evacuată nicio persoană, pagubele produse fiind doar materiale. Reprezentantul Instituției Prefectului Mureș a enumerat pagubele produse în Vânători, în ultimele opt zile, spunînd că e vorba de circa 80 de gospodării afectate, 30 de case, 16 pivnițe, 15 puțuri, precum și drumul comunal distrus pe mai mult de o jumătate de kilometru.

În ce privește pagubele din județ, viitura de sămbătă a mai afectat municipiul Reghin, ca și comunele Adămuș, Aluniș și Gălești, a explicat subprefectul Nagy.

”În municipiul Reghin au fost afectate o curte și o bucătărie, în localitatea Cornești din comuna Adămuș a fost o viitură mai serioasă, fiind afectate 17 gospodării, 6 pivnițe, 14 fântâni, un podeț și un hectar de teren agricol. De asemenea, în comuna Aluniș și în satul Fițcău din comună au fost afectate culturi, fiind și trei podețe avariate. De asemenea, în comuna Gălești între localitățile Adrianu Mic și Adrianul Mare a fost afectată o porțiune de drum comunal pe circa 500 de metri”, a declarat Nagy Zsigmond, care a adăugat că județul Mureș a trimis, de la Azomureș, 5.000 de saci în județul Covasna, pentru a-i ajuta pe cei de acolo.

V. OANCEA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE