Share

Home / Administratie / Acţiuni de înlăturare a efectelor inundaţiilor din Vânători

Acţiuni de înlăturare a efectelor inundaţiilor din Vânători

Din cauza ploilor torenţiale, semnalate pe teritoriul comunei Vânători  în data de 30 iunie şi 8 iulie, s-a produs o viitură, care a dus la revărsarea pârâului Valea Cărbunarilor.

Potrivit Biroului de Presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, au fost afectate 77 de gospodării şi 24 de locuinţe, 2 magazine mixte, 5 punţi pietonale, 16 fântâni, a fost colmatat un pod, s-au depus aluviuni, fiind afectată o porţiune de 1,5 kilometri din DN 13 E60,  circulaţia fiind restricționată pe un singur sens la momentul producerii inundaţiilor, 250 de consumatori rămânând fără energie electric.

„Prin ordin de prefect, s-a constituit comisia pentru constatarea şi evaluarea pagubelor produse de fenomenele hidro-meteorologice. De asemenea au fost convocaţi la faţa locului, reprezentaţii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Horea” Mureş, sprijiniţi de efective de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş, lucrători din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, Secţia de Drumuri Naţionale Târgu-Mureş, ai Administraţiei  Bazinale de Ape Mureş, împreună cu reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi cetăţeni, au intervenit în sprijinul celor aflaţi la nevoie, pentru evacuarea apei din gospodării şi decolmatarea podului care traversează DN 60 şi a întregii porţiuni a Văii Cărbunarilor. În amonte şi în aval de pod se desfăşoară ample lucrări de decolmatare şi consolidare a malului. Pentru coordonarea acestei acţiuni au fost prezenţi la faţa locului secretarul de stat al Ministerului Apărării  Naţionale, domnul Mircea Duşa şi domnul subprefect al judeţului Mureş, Nagy Zsigmond”, se menţionează în comunicat.

(Redacţia)

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Final de an școlar pentru Clasa a III-a A, Gimnaziul „Augustin Maior”

Clasa a III-a A din cadrul Gimnaziului „Augustin Maior” din Reghin  și-a luat vineri, 14 …

Share
Share