„Mesajul meu antidrog”, alternativă la consumul de stupefiante Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 373 Vizualizări

„Mesajul meu antidrog”, alternativă la consumul de stupefiante

“Mesajul meu antidrog”, ajuns în prezent la ediţia a XV-a, reprezintă un proiect sustenabil de tradiţie al Agenţiei Naţionale Antidrog şi un exemplu de bune practici în domeniul cooperării cu instituţiile reprezentative din mediul şcolar.

Dorința a fost ca şi în acest an să se dea continuitate acestui demers preventiv, care îşi propune a conferi adolescenţilor încadraţi într-o formă de învăţământ o alternativă la consumul de droguri.

„În judeţul Mureş concursul a fost implementat de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mureş în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților Târgu Mureș și Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş.

În data de 6 iulie, la sediul Casei de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș, a avut loc festivitatea de premiere pentru faza județeană a competiției”, au transmis responsabilii proiectului, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Pot altfel”, tema anului 2018

Tema de anul acesta a concursului „Mesajul meu antidrog” a fost „Pot altfel”, iar secţiunile la care elevii au transmis lucrări au fost eseu literar, arte vizuale și spot antidrog.

“Premiile, asigurate de partenerii de la Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș, cu care au fost recompensaţi tinerii, au fost în ton cu secţiunea la care au participat, cei de la arte vizuale primind diverse ustensile de pictură, cei de la eseu literar fiind premiaţi cu cărţi, iar cei de la spot antidrog – aparat video – foto. Lucrările declarate câştigătoare, realizate de către elevi, participă în acest moment la jurizarea naţională, iar câştigătorii acesteia vor fi premiaţi de Agenţia Naţională Antidrog”, se menționează în comunicat.

Lucrările câștigătoare:

Secţiunea arte vizuale – gimnaziu: locul I – Paula Tinca, clasa a VIII-a A, Liceul Tehnologic “Petru Maior” Reghin.

Secţiunea arte vizuale – liceu: locul I – Florin Mureșan, clasa a XI-a, Liceul Tehnologic “Vasile Netea” Deda.

Secţiunea eseu literar – liceu: locul I – lucrarea cu titlul: “Pot și altfel” scrisă de Viviana Moldovan, clasa a IX-a A, Liceul Tehnologic “Lucian Blaga” Reghin.

Secţiunea eseu literar în limba maghiară – liceu: locul I – Lucrarea cu titlul: “Fără droguri” scrisă de Rakosi Gabriella, clasa a IX-a B, Liceul Tehnologic “Lucian Blaga” Reghin.

Secțiunea spot antidrog – liceu: locul I – Filmul cu titlul: „Pot altfel” realizat de Cristian Bloj, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” Târgu-Mureș.

La secțiunea dedicată studenților, câștigătoare a fost Ramona Strete din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș.

(Redacţia)

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE