Home / Cultură / Seară muzicală la superlativ, cu Opera Group Project

Seară muzicală la superlativ, cu Opera Group Project

Distribuie

Muzica clasică începe să fie tot mai prezentă în spațiul cultural reghinean, dovadă stau ultimele concerte gustate de publicul reghinean, cel mai recent exemplu fiind seara de operă din cadrul Festivalului Internațional „Virginia Zeani” găzduită recent  de Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”.

Muzica clasică, cea de operă în special, a revenit preț de o seară la Reghin grație concertului susținut de Opera Group Project luni, 9 iulie , la Casa Municipală de Cultură „Eugen Nicoară”, eveniment inclus în cadrul ediției din acest an a „Zilelor Reghinului”.

Opera Group Project a luat naștere  în toamna anului 2008 la inițiativa  contrabasistului si tenorului Alexandru Manzat. Componenții grupului sunt instrumentiști de mare valoare și cu mare experiență profesională, în mare parte componenți ai Orchestrei Operei Naționale Române din Cluj Napoca.

În fruntea orchestrei s-a aflat dirijorul Cristian Sandu, reghinean de origine, care, alături de cei 40 de instrumentiști au făcut ca muzică să vibreze la cele mai înalte cote, publicul fiind fascinate de sunetul muzicii adus de Opera Group Project. La loc de cinste au fost și cei doi soliști ai serii, baritonul Florin Estefan și Ștefan von Korch , care au încântat asistența cu arii din opera și operete.

O seară mai mult decât așteptată de publicul reghinean care are în acest an posibilitatea în cadrul „Zilelor Reghinului” să se bucure de muzica de operă, alături de cea prezentă de regulă în cadrul zilelor orașului. A fost un început cum nu se putea mai fericit pentru startul Zilelor Reghinului pe acordurile muzicii.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Dotări noi pentru școala din Acățari

Distribuie Conducerea Primăriei Comunei Acățari a atribuit, în data de 18 martie 2024, societății Dac …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.