Share

Home / Cultură / Proiecția documentarului „Funne: Visând la Mare” la KineDok
Imagine din film

Proiecția documentarului „Funne: Visând la Mare” la KineDok

Joi, 12 iulie, la ora 21:00, ne întâlnim din nou cu documentarul KineDok într-o notă optimistă, la proiecția filmului „Funne: Visând la Mare”, la J’ai Bistrot (Piața Mărășești nr. 6, Târgu-Mureș).

Într-o zi, în Daone, un mic sat de munte italian, un grup de bunicuțe vesele, condus de înrăita fumătoare plină de franchețe Erminia, de simpatica Jolanda și de pragmatica Armida, încep să planifice o călătorie pentru comemorarea celei de-a 20-a aniversări a clubului Rododendro. Se pun repede de acord cu o excursie la mare, unde mulți dintre cei mai dragi membri ai clubului nu s-au aventurat nici măcar o dată. Dar oare cum vor strânge suficienți bani pentru ca toată lumea să se poată bucura de mare? Regizoarea Katia Bernardi surprinde cu veselie această capricioasă poveste a femeilor aflate pe punctul de a porni într-o mare aventură, subliniind faptul că visurile nu îmbătrânesc niciodată, iar vârsta nu trebuie niciodată să limiteze visarea. Gândiți-vă la „Calendar Girls” (2003), cu o sensibilitate cinematografică italiană (înlocuind robustul umor britanic cu un neorealism roz). Narațiunea energică, o coloană sonoră curajoasă și o distribuție de personaje încântătoare – incluzându-l pe Massimo, tânărul și atractivul fotograf de metropolă, un „cârd” de pompieri, și un nepot nerod, ridicol de drăguț – accentuează calitatea de „basm” a filmului în care bunicuțele își indeplinesc visurile și multe altele.

„Funne – Le ragazze che sognavano il mare” (regia Katia Bernardi), coproduțctie croato-italiană, a fost realizat în 2016, și are o durată de 80 de minute.

KineDok powered by One World Romania este un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Programul se desfăsoară în paralel în 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania, în strâns parteneriat cu festivalul de film. În cadrul celei de-a patra ediții, 16 documentare produse în țările partenere, vor fi proiectate în numeroase spații neconvenționale din țară. Sub forma unei experienţe care trece dincolo de pereţii tradiţionali ai sălii de cinema, Kinedok invită publicul nu doar să vadă un film pe un ecran mare, ci chiar să se întâlnească cu realizatorii sau protagoniştii filmelor favorite într-un mediu informal.

KineDok este un proiect coordonat în România de One World Romania

Intrarea este liberă.

(A.V.)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Graficiana Szotyori Anna expune la Galeria Art Nouveau

Târgumureșenii pasionați de artele plastice sunt invitați la vernisajul expoziţiei de grafică a artistei Szotyori …

Share
Share