Share

Home / Invatamant / Veşti bune pentru elevii merituoşi din Târgu-Mureş!

Veşti bune pentru elevii merituoşi din Târgu-Mureş!

Printr-o Hotărâre a Consiliului local municipal Târgu-Mureş a fost  votată acordarea burselor şcolare de performanţă şi de merit.

„Bursele reprezintă o formă de sprijin material, ce vizează stimularea elevilor care obţin rezultate foarte bune la învăţătură şi disciplină. Bursele se acordă din bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale de care aparţin unităţile de învăţământ preuniversitar. În speţă, ne referim la toţi elevii cuprinşi în învăţământul preuniversitar de stat din instituţiile de învăţământ de pe raza municipiului Târgu-Mureş, conform necesarului transmis de fiecare unitate de învăţământ pentru semestrul I. Bursele de performanţă sunt în număr de 314, valoarea lor fiind de 785.000 de lei, iar bursele de merit se cifrează la 5.814, valoarea înregistrată fiind de 1.453.500 de lei. De aceste tipuri de burse beneficiază 6.128 de elevi, valoarea totală a burselor şcolare ridicându-se la suma de 2.238.500 de lei. În încheiere, doresc să vă asigur că Primăria Târgu-Mureş este preocupată în continuare de creşterea calităţii actului educaţional târgumureşean, dovadă stând investiţiile pe care le-am realizat în toate instituţiile de învăţământ din oraş”, a declarat Claudiu Maior, consilier personal al primarului municipiului Târgu-Mureş.

(Redacţia)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Informaţii utile despre înregistrarea naşterii

În vederea aplicării în mod unitar a dispoziţiilor legale în materie de stare civilă, Direcţia …

Share
Share