Home / Sport / Totuși, MSE este în Liga 3

Totuși, MSE este în Liga 3

După barajul câștigat cu ceva emoți de către campioana seriei Mureș în Liga IV de fotbal, MSE Târgu-Mureș a obținut dreptul de a evolua în ediția 2018-2019 în Liga III. Cu 2-0 pe teren propriu și 1-3 în deplasarea cu ACS Păltiniș Rășinari, campioana județului Sibiu, mureșenii obțineau promovarea în Liga III datorită golului înscris în deplasare. MSE a fost nevoită să aștepte verdictul Comisiei de Disciplină din cadrul FR Fotbal, deoarece echipa sibiană a contestat dreptul de joc al echipei mureșene, care între timp și-a schimbat denumirea din AS MSE 08 în ACS MSE, fiind invocat faptul că actele nu au fost depuse la termen. După mai multe amânări în cadrul comisiilor, la FRF s-a decis valabilitatea legitimării și a dreptului de joc al componenților echipei mureșene. Astfel, Brai Paul, Bucur Virgil Ovidiu, Deteșan Emil, Dudas Levente, German Lucian, Ieruțan Cristian Ionuț, Kristaly Hunor, Mihaly Zoltan, Moldovan Tamaș, Ruja Rareș, Silaghi Cătălin Adrian, Strete Aurel, Tamaș Robert, Tamaș Attila, Torok Szabolcs, Toto Szilard, Ungur Mircea, Velichea Dan Viorel (în ordinea dată de comunicatul FRF), legitimați la clubul ACS MSE Târgu Mureș au avut drept de joc, adică toți componenții echipei care s-a impus în dubla susținută pe teren. Decizia are drept de recurs în 5 zile de la comunicare (pronunțată în 10 iulie), dar șansele de a se mai schimba ceva sunt minime, ținând cont de faptul că FRF a programat meciul retur în condițiile în care contestația fusese depusă după prima întâlnire, iar ultima decizie a fost luată după îndelungi dezbateri.

Situația nu era dealtfel una foarte favorabilă echipelor promovate, mai ales celor cu asemenea obstacole. Liga 3 va debuta pe 25 august, iar

membrii Comitetului Executiv al FRF au stabilit că cele 21 de campioane judeţene nou-promovate în Liga 3 au obligaţia să depună dosarul de afiliere până la data limită de 20 iulie. În caz contrar, celor care nu se afiliază până atunci li se va refuza dreptul de a participa în campionat.

Ținând cont de toate aspectele prezentate, se pare că Târgu-Mureșul va rămâne pe harta FRF cu o echipă în Liga III, a treia a județului, alături de Avântul Reghin și CS Iernut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Avântul și Unirea revin pe teren propriu

Cele două echipe mureșene care evoluează în seria 9 a Ligii 3 de fotbal vor …