Super Blues Event în Cetatea Medievală! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 355 Vizualizări

Super Blues Event în Cetatea Medievală!

Joi, 19 iulie, de la ora 19.00, publicul meloman este așteptat în Cetatea Târgu-Mureș, (amfiteatrul din fața Bastionului Croitorilor sau, în caz de vreme nefavorabilă, în corpul B – fostele grajduri) la un eveniment dedicat blues-ului, avându-i ca protagoniști principali pe Rareș Totu și Dean Bowman (New York).

Intrarea este liberă!

Despre artiști

Născut la Cluj, pe 27 septembrie 1965, Rareș Totu este singurul artist român care a câştigat titlul de „Chitaristul Anului” în două ţări diferite: România (1987) şi Ungaria (1992). Chitarist, solist vocal, producător muzical, expert consultant în domeniul chitarelor electrice şi al echipamentelor de scenă și inginer de sunet, fost component sau colaborator al unor grupuri celebre, precum Compact, Semnal M, Rodion GA sau Progresiv TM, Rareș Totu a colaborat cu artiști de renume din țară, dar și din Ungaria, Germania, Austria și Statele Unite ale Americii. De asemenea, a cântat în deschiderea mai multor trupe de renume internațional, printre care: Deep Purple, Uriah Heep, Iron Maiden, Winger, Animals, fiind și un protagonist obișnuit al festivalurilor de blues și jazz din țară și din Europa.
Invitatul lui Totu, Dean Bowman, membru al grupului Screaming Headless Torsos timp de 10 ani, este considerat a fi unul dintre mai apreciați soliști americani de soul-jazz, însă poate cânta orice, spunându-se despre el că este un cântăreț de jazz cu suflet de rocker. De altfel, publicația „London Guardian” l-a catalogat ca fiind „un poet al tonalităților, cu o tehnică desăvârșită, un adevărat star”. De-a lungul carierei sale, Dean Bowman a colaborat cu nume mari ale industriei muzicale de gen, de la Don Byron, Steve Coleman, Charlie Hunter la John Paxton și Ray Charles.

Evenimentul organizat de Primăria Municipiului Tîrgu Mureș

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE