Home / Cultură / Cele mai deosebite cărți vor fi prezentate în cadrul Minitremu Art Camp Books
„School: A Recent History of Self-Organised Art Education“ - Sam Thorne

Cele mai deosebite cărți vor fi prezentate în cadrul Minitremu Art Camp Books

Minitremu, B5 Studio, P.U.N.C.H. și Fabrik vă invită la o expoziție specială, compusă din cărți de artist, cărți de artă și pedagogie și o selecție de proiecte editoriale realizate de studenți la secțiunile de design sau fotografie de la UNARTE: lucrări de licență, lucrări de master, practică tripografică.

Sunt exemple de bune practici în tipărire, legare, design, ilustrație și paginație de carte, ce pot reprezenta puncte de referință în producția de carte de pe teritoriul României și o ocazie de a dialoga pe marginea unor idei, concepte, estetici artistice sau conținuturi pedagogice alternative, se anunță pe pagina de Facebook a evenimentului.

Le puteți răsfoi dumincă, 22 iulie, în curtea Bibliotecii Teleki, începând cu ora 11:00.

Evenimentul este organizat împreună cu Teleki Téka – Bibliotheca Telekiana în cadrul taberei de artă contemporană Minitremu Art Camp #3.

Fabrik este un atelier interdisciplinar care combină meșteșugul cu creativitatea, tehnologiile vechi cu cele moderne, rezultatul fiind întotdeauna surprinzător: cărți la granița dintre artizanat și obiect unicat. Titlurile tipărite la Atelierul Fabrik au fost expuse în diverse galerii și muzee din țară (Plan B, Muzeul de Artă Cluj) sau evenimente dedicate precum Romanian Design Week, fiind premiate în numeroase rânduri la diverse concursuri naționale și internaționale precum „Cele mai frumoase cărţi din România” sau Stiftung Buchkunst Leipzig / „Best Book Design from all over the World” Germania.

P.U.N.C.H. este platformă editorială specializată pe cărți, reviste și tipărituri ce au ca tematică practica și teoria artei contemporane, pedagogia critică, arhitectura, designul și alte domenii conexe. Este o prezență constantă la târgurile internaționale de carte de artă, precum Casa Encendida Madrid, Flat Art Torino sau Offprint Tate Londra.

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noutăți despre Balul Palatului 2021

Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureș va găzdui, în data de 17 noiembrie, …