Share

Home / Sport / Cinci medalii pentru șahiștii CSȘ

Cinci medalii pentru șahiștii CSȘ

Șahiștii Clubului Sportiv Școlar Târgu-Mureș au cucerit cinci medalii, una de aur, două de argint și două de bronz în cadrul Campionatului Național pe echipe pentru categoriile copii și juniori, disputat la Iași.

Finalele s-au jucat în sistem elvețian, la categoriile 8, 10, 12, 14, 16, 18 și 20 de ani, fete și băieți. Echipa care a cucerit medalia de aur, devenind campioană națională a fost cea a băieților de 16 ani, în componența: Mihnea Ionuț Ognean, Farcádi Hunor și Matei-Ștefan Vîlcu, ei reușind să obțină și o medalie de bronz la șah rapid.

Medaliile de argint și a doua de bronz le-au obținut echipa de fete 12 ani (Ariana-Roxana Ciocan, Ștefania Sălăjan și Maria Pufleni), dar la categoria de 16 ani (în foto, echipa din stânga, alături de Barátosi Iosif-Gavril). Au cucerit argintul la șah clasic și șah rapid, adăugând un bronz la șah blitz.
Evoluții bune au avut mai tinerele Kiss Hanna (9 ani), Kiss Abigel (8 ani) și Simon Timea (8 ani), care au concurat la categoria 10 ani.
Cele trei echipe prezente în întreceri au fost pregătite de antrenorii Gál Imola-Katalin și Barátosi Iosif-Gavril, sprijiniți și de fostul sportiv al clubului târgumureșean, Maestrul Internațional Barátosi Dániel, alături de alte nume importante din șahul românesc: Marele Maestru Internațional Vlad Jianu, MMI Cătălin Ardelean, MI Dan Văsieșiu, MI Milu Romeo și Marius Sarighioleanu.

Aceste succese au fost adăugate și totodată salutate de către micii șahiști mureșeni la reușita colegului lor de club Victor Văsieșiu, care în aceeași perioadă câștiga în Germania împreună cu echipa băieților de 18 ani a României titlul european pentru juniori. Împreună cu Victor Văsieșiu, mai tânărul Mihnea Ionuț Ognean va participa cu echipele de șah rapid ale României la Campionatul European de șah rapid, blitz și dezlegări, care se va disputa în perioada 31 iulie-5 august la Oradea.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Programul de sărbători la patinoarele din Târgu-Mureș

Biroul de presă al Primăriei municipiului Târgu-Mureș a anunțat, prin intermediul unui comunicat, pe care …

Share
Share