Home / Administratie / Noi vrem prefect!  

Noi vrem prefect!  

Distribuie

Senatorul liberal Cristian Chirteș ne-a purtat, într-o conferință de presă, susținută la sediul PNL Mureș de pe podul de Sînpaul în Palatul Administrativ și până în târgurile părăsite după ce vânzarea de animale a fost interzisă. Și sunt tot atâtea nemulțumiri spuse acasă să fie auzite, mai ales, la București.

 

Un al doilea punct supărător pentru PNL făcut public de către președintele liberalilor mureșeni se referă la numirea unui nou prefect care se constituie într-o solicitare, de data aceasta către primul-ministru.

“Solicităm premierului Viorica Vasilica Dăncilă numirea de urgență a unui prefect. Este absurd ca, după 3 luni de la eliberarea din funcție a fostului prefect Lucian Goga, județul Mureș să nu aibă prefect. Din nou, probabil, asistăm la jocuri politice, asistăm la înțelegeri care probabil nu s-au materializat în numirea unui om de administrație și nu cred că în județul Mureș actuala majoritate, actuala guvernare nu găsește un om să îl numească în funcția de prefect al județului Mureș”, a cerut acesta.

Senatorul a mai susținut că este ciudat cum fostul prefect Vasile Oprea a fost schimbat după ce a introdus o acțiune de revizuire a hotărârii judecătorești privind restituirea ilegală a unor păduri către foștii moștenitori ai grofului Banffy, iar Lucian Goga și-a pierdut funcția după poziția avută în scandalul privind înființarea Liceului Romano-Catolic din Tîrgu Mureș.

Parlamentarul PNL Mureș consideră că lipsa prefectului afectează programul anului centenar în județ.

“Suntem în anul centenar, în județul Mureș nu se întâmplă aproape nimic decât manifestări izolate ale unor administrații publice pe care le felicit că încearcă prin ceea ce fac să simbolizeze această mare sărbătoare a nației române și nu există astăzi, la nivelul județului Mureș, al Instituției Prefectului, o strategie coerentă de celebrare a celor 100 de ani de la Marea Unire”,

Liderul PNL Mureș a mai amintit că în afară de anul centenar, 2019 și 2020 sunt ani electorali complicați.

“Ceea ce înseamnă deja pregătirea Instituției Prefectului în ceea ce privește organizarea acestor alegeri. Este schimbată legea, deci trebuie din timp, Instituția Prefectului să își asume pregătirile ca în alte județe. Și, bineînțeles, trebuie să avem un prefect cu puteri depline în ceea ce privește controlul de legalitate a actelor pe care le emit administrațiile locale”, a mai punctat senatorul.

Ligia VORO

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mara Togănel, mesaj pentru tinerii cu drept de vot

Distribuie Președintele Organizației Femeilor Liberale Mureș, fostul prefect Mara Togănel, a scris luni, 26 februarie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.