Peste 230 de pacienți s-au prezentat la medic în cadrul campaniei de depistare a cancerului de piele Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 288 Vizualizări

Peste 230 de pacienți s-au prezentat la medic în cadrul campaniei de depistare a cancerului de piele

Peste 230 de pacienți au fost consultați în cadrul campaniei de informare, educare și depistare a cancerului de piele, demarată în iunie 2018 de Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, în parteneriat cu Spitalul Clinic Județean Mureș, Societatea Română de Dermatologie, Asociația Medicilor de Familie Mureș și Liga Studenților din Tîrgu Mureș.

Conform unui comunicat emis de către Compartimentul Relații Publice UMF, din totalul celor 234 de pacienți investigați la Clinica de Dermatologie (Strada Gheorghe Doja nr. 12) și la Policlinica II (Bulevardul 1 Decembrie 1918), s-au identificat: 2 melanoame, 4 formațiuni tumorale maligne nonmelanocitare, 13 formațiuni tumorale premaligne, 173 de formațiuni tumorale benigne și 42 de nervi atipici.

Campania, care se desfășoară în cadrul proiectului „Sănătate pentru România”, derulat de UMF Tîrgu Mureș în anul Centenarului Marii Uniri, continuă pe tot parcursul acestei veri. Consultațiile nu necesită bilet de trimitere de la medicul de familie.

„Asistăm la o creștere alarmantă a incidenței cazurilor de tumori cutanate maligne în populație. Acest fapt se cauzează expunerii prelungite a populației la factorii cancerigeni, lipsei de informare și educație a populației și lipsei unui program național de screening al cancerelor cutanate, în general, și a melanomului, în special. De asemenea, lipsa simptomatologiei subiective în formele incipiente de boală determină o prezentare tardivă a pacienților la medicul specialist”, a declarat prof. dr. Silviu Horia Morariu, coordonatorul campaniei.

Consultațiile constă în: semnarea unui consmițământ informat, efectuarea anamnezei, completarea unui chestionar, examenul clinic al întregului tegument, examenul dermatoscopic al leziunilor cutanate, elaborarea unui program de monitorizare, eliberarea unei scrisori medicale către medicul de familie cu planul de monitorizare sau intervenție, în baza căruia medicul de familie va elibera bilete de trimitere la medicul specialist. Pentru eliberarea prescripțiilor medicale în vederea tratării altor afecțiuni cutanate, pacientul are nevoie de un bilet de trimitere de la medicul de familie.

Programul consultațiilor la Clinica de Dermatologie este de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 – 12.00. Consultațiile din cadrul clinicii nu necesită programare, dar prioritate au cei care se programează la numărul de telefon 0365 882 534 pentru programul de Cancer cutanat.

Programul consultațiilor la Policlinica II este: Luni (între orele 13.00 – 14.00 și 18.00 – 19.00), Marți (între orele 13.00 – 14.00), Miercuri (între orele 13.00 – 14.00 și 18.00 – 19.00), Joi (între orele 13.00 – 14.00) și Vineri (între orele 10.00 – 12.00).

Consultațiile din cadrul Ambulatoriului de Dermatologie de la Policlinica II se efectuează doar pe bază de programare la numărul de telefon 0265 263 585 interior 257 pentru programul de Cancer cutanat.

(A.V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE