Home / Cultură / VIDEO: De la ”My Fair Lady” la ”The Blues Brothers”, pe acordurile Dabyeot Youth Wind Orchestra

VIDEO: De la ”My Fair Lady” la ”The Blues Brothers”, pe acordurile Dabyeot Youth Wind Orchestra

Reghinenii au avut parte în această seară, la Casa de Cultură Municipală „Eugen Nicoară”,  de o seară muzicală de excepție, grație concertului susținut de  Dabyeot Youth Wind Orchestra.

Cine a văzut concertul orchestrei sud-coreene de la Târgu-Mureș au fost familiarizați cu farmecul minunatei orchestre conduse de dirijorului Gye Jun Jeon, dar pentru majoritatea publicului prezent, a fost o încântare să-i asculte pentru prima dată, compoziții muzicale, unele dintre ele cunoscute din filme precum ”My Fair Lady”, ”Beauty and the Beast”, ”The Blues Brothers” sau ”Gladiator”.

Unul din momentele inedite ale serii a fost adus de Kolcsar Peter, directorul artistic al Festivalului Internațional de Operă Virginia Zeani care a interpretat alături de soprana Soyung Yu piesa „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seara”, ajutați și de publicul din sală care a fredonat refrenul alături de cei doi.

În ce mă privește, mi-a plăcut mult de tot transpunerea muzicală a lucrării ”Amazing Grace”, precum și colajul  Deep Purple, cu pasaje din  piese precum  ”Burn”, ”Highway Star” și ”Smoke on the Water”.

A fost o seară frumoasă, cu muzici și muzicieni frumoși, primiți cu căldură de public care începe ușor, ușor să se obișnuiască cu muzica clasică, tot mai prezentă pe plaiurile reghinene în ultima vreme.

Mulțumiri se cuvin lui Marian Jurgiu, sufletul Festivalului Virginia Zeani care a făcut posibil prezența Dabyeot Youth Wind Orchestra la Reghin dar și Centrului Cultural Dabyeot, Provincia Gyongnam, Județul Ham Yang Gun, CMS Vienna, Filarmonicii de Stat Tîrgu Mureș, Rotary Maris Tîrgu Mureș, Consiliului Județean Mureș și nu în ultimul rând  Primăriei Municipiului Reghin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Lidea, portofoliu vast de hibrizi

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a …