Aproape 61 mil lei din excedentul bugetar al județului ajunge la cheltuieli de personal Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 314 Vizualizări

Aproape 61 mil lei din excedentul bugetar al județului ajunge la cheltuieli de personal

Bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Mureș a fost majorat cu 3,5 milioane de lei în cea mai recentă ședință a organului deliberativ județean. De asemenea, din excedentul bugetar al anilor trecuți, de peste 138 de milioane de lei, au fost retrase aproape 61 de milioane de lei pentru acoperirea deficitului la capitolul cheltuieli de personal.

 

Bugetul de venituri și cheltuieli al Județului Mureș a fost rectificat în cea mai recentă ședință a Consiliului Județean Mureș.
Astfel, acesta a fost majorat cu 3,5 milioane de lei, sumă destinată refacerii unui pod. Mai exact, “prin Dispoziția nr. 356/17 iulie 2018, în baza Hotărârii de Guvern nr. 514/13.07.2018, s-a aprobat majorarea bugetului județului Mureș pe anul 2018 cu suma de 3.500.000 lei, pentru Refacere pod lemn pe DJ 135, km 43+500, parțial distrus, situat pe raza comunei Sărățeni”. Consilierii județeni au validat, prin votul pentru, alocarea acestei sume la ședința din 26 iulie.
De asemenea, aleșii județeni au propus utilizarea a mai bine de jumătate din excedentul bugetar înregistrat la finalul anului 2017, cumulat din anii precedenți, și anume suma de 60,995 de milioane de lei, pentru acoperirea deficitului la cheltuieli de personal.
Suma a fost, de altfel, scăzută și de la capitolul venituri al bugetului general consolidat al județului Mureș, care a fost diminuat de la 731,74 de milioane de lei la 670,74 milioane de lei. Influența negativă se reflectă și la indicatorii venituri proprii și venituri curente. La capitolul cheltuieli, este înregistrată o ușoară creștere de 72.000 de lei, astfel că totalul cheltuielilor în bugetul consolidat al Județului Mureș a ajuns la 808.818.000 de lei.
De asemenea, bugetul Consiliului Județean Mureș a pierdut la capitolul venituri cei aproape 61 de milioane de lei, și anume a scăzut de la 421,53 milioane de lei la 360,53 de milioane de lei. În schimb, capitolul cheltuieli a rămas nemodificat, și anume în sumă de 498,53 milioane de lei.
În urma aprobării proiectului privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli, consilierii județeni au suplimentat cu suma 1,157 milioane de lei bugetul Spitalului Clinic Județean Tîrgu Mureș. Suma este destinată majorării valorii estimate pentru obiectivul de investiții “Proiectare+execuție buncăr și spații conexe laborator radioterapie”. De asemenea, alte 200 de mii de lei din veniturile proprii ale spitalului sunt destinate includerii în lista de investiții a obiectivului de investiții “Servicii de realizare a documentației tehnice necesare obținerii autorizației de securitate la incendiu pentru obiectivul Mansardare imobil str. Gheorghe Marinescu nr.1” – 80.000 lei și a obiectivului de investiții “Aparate de aer condiționat 16 buc” – 120.000 lei. În total, bugetul Spitalului Clinic Județean Tîrgu Mureș a crescut cu 1,357 milioane de lei.
Spitalul Municipal Gheorghe Marinescu Târnăveni a solicitat reaşezarea unor sume de la capitolul cheltuieli pentru reparații în cadrul aceluiaşi volum bugetar aprobat. Astfel, suma de 40.000 de lei a fost transferată de la Reparaţii curente şi igienizări interioare Pavilion Neuro-Pshiatrie(psihiatrie bărbați și Neurologie) la Reparații acoperiș Pavilion Administrativ.
La instituțiile de cultură, singura modificare a fost efectuată în bugetul Revistei Vatra, căreia i s-a aprobat majorarea bugetului cu suma de 2.000 lei, ca urmare a realizării de venituri suplimentare, pentru plata utilităților la „Poștă, telecomunicații și internet”, respectiv „Încălzit, iluminat și forța motrică.”
O altă rectificare în bugetul județean a fost efectuată la solicitarea Direcției Tehnice, conducerea direcțieri cerând majorarea Programului de drumuri pe anul 2018 cu suma de 856.000 lei, astfel că în urma votului consilierilor județeni, programul alocat lucrărilor de infrastructură rutieră a ajuns la 100.388.000. Însă, per total, bugetul de drumuri și poduri a fost diminuat cu 421 de mii de lei.
Tot în urma aprobării bugetului rectificat, 50.000 au fost alocate proiectului Parc auto pentru sporturi cu motor, Consiliului Județean Mureș revenindu-i suma de 55,44 milioane de lei cu titlul de cofinanțare, respectiv cheltuieli neeligibile pentru acest proiect, parțial finanțat din fonduri europene. Astfel, suma care este destinată proiectului în acest an a ajuns la 4,642 milioane de lei.

Ligia VORO

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE