Share

Home / Slider / 21 de jandarmi la început de drum, la Târgu-Mureș
Tinerețe și entuziasm (Sursă foto: Gruparea Mobilă de Jandarmi „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș)

21 de jandarmi la început de drum, la Târgu-Mureș

Jandarmii Grupării Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureș au, începând de astăzi, 21 de noi colegi.

Ziua de 30 iulie va rămâne de referință pentru 21 de jandarmi deoarece reprezintă prima lor zi în serviciu la unitatea militară unde au ales să fie repartizați ca urmare a absolvirii școlilor militare de la Drăgăşani sau Fălticeni. Astfel, Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș și-a mărit rândurile cu 21 de subofițeri, o fată și 20 de băieți, toți având gradul de sergent major. Ei sunt prima generație de absolvenți a studiilor cu durata de un an, tineri și foarte tineri, unii având doar 19 ani, sosiți din toate colțurile țării și dornici de a pune în practică cele învățate în școală.

Încă de la primele ore ale dimineții, noii noștri colegi au fost primiți de domnul lt.col. Ionuț Bitere, comandantul unității, care le-a adresat un călduros bun venit, asigurându-i de tot sprijinul colectivului unității, pentru a se putea acomoda cât mai repede.

Săptămâna aceasta, noii noștri colegi vor participa la un program de pregătire pentru cunoașterea atribuţiilor şi sarcinilor specifice, după care vor intra în serviciu, sub tutela unui specialist, timp de 6 luni, pentru executarea misiunilor de ordine publică, în cadrul structurilor operative ale unității.

Ceremonia de absolvire a promoției 2018 a avut loc vineri 20 iulie, la sediile celor
două instituții de învățământ ale Jandarmeriei Române: Școala Miltară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani (348 absolvenți) și Școala Miltară de Subofițeri Jandarmi „Petru Rareș” Fălticeni (349 absolvenți).

Mult succes, dragi colegi!

Căpitan Adina CHIȘ
Ofițer Informare, Relații Publice și cu Publicul Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bursele elevilor se plătesc, doar să fie aprobat bugetul

Discuția despre achitarea burselor elevilor meritorii din școlile târgumureșene m-a făcut să mă simt într-un …

Share
Share