Concluziile Sighișoarei Medievale ediția cu numărul XXV Cultură
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 214 Vizualizări

Concluziile Sighișoarei Medievale ediția cu numărul XXV

Cea de-a XXV-a ediție a festivalului Sighișoara Medievală, „Legende medievale”, a ajuns la final, iar concluziile par mulțumitoare pentru ambele părți, atât pentru organizatori, cât și pentru vizitatori.

„Pot să spun că sunt foarte mulțumit de programul artistic pe care l-am avut, de organizarea pe care am avut-o și simt așa că ducem festivalul de fapt acolo unde îi este locul, care era și intenția de fapt, să ne întoarcem practic la partea medievală a artei, și mai puțin la săbii sau la lupte. Evident nici acestea nu trebuie să lipsească din program, însă să aibă o pondere mai mică. În rest văd că lumea se simte bine, apreciază programul care le-a fost oferit și deja ne gândim la organizarea evenimentului de anul viitor.” a declarat special pentru Zi de Zi primarul municipiului Sighișoara, Ovidiu Mălăncrăvean.

Conform cifrelor furnizate de jandarmerie la comandament, după spusele primarului, în prima zi s-a furnizat cifra de 4.500 spre 5.000 de vizitatori, iar sâmbătă 10.000 de vizitatori. „Sunt mai mulți decât anul trecut. Dacă îmi aduc bine aminte, au fost în total vreo 15.000, cifră pe care am atins-o deja cu ziua de vineri și de sâmbătă, iar probabil cu ziua de duminică vom depăși acest număr.” a adăugat primarul.

Având în vedere ploaia torențială care s-a abătut peste Sighișoara duminică, este foarte probabil ca cifra să fie mult mai mică decât sâmbătă, însă putem spune că siguranță că publicul nu s-a sfiit de vreme, mai ales că România este deja obișnuită cu vara ploioasă de 2 luni încoace.

Ultima zi de festival a coincis și cu Ziua Imnului, iar cu această ocazie, primarul alături de cavaleri și străjeri a organizat un mic moment plin de demnitate în Piața Mare a Cetății în care a fost intonat imnul pentru toți cei prezenți. În rest, la fel ca și în zilele precedente, cetatea s-a umplut de dans, lupte, piese de teatru, muzică medievală, jonglerii și activități artistice pentru cei mici și mari. Tot duminică a avut loc ultima reprezentație a teatrului itinerant Tristan și Isolda, iar cei care nu au apucat încă, au avut ocazia de a vizita galeria de pictură din Turnul Fierarilor unde au fost expuși diverși artiști printre care Emilia Ardelean, David Olteanu sau Olimpia Leah.

Așteptăm cu nerăbdare ediția de anul viitor și surprizele pe care le plănuiesc organizatorii.

Text și foto: Elena POLEARUȘ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE