Share

Home / Cultură / De vorbă cu Andrei de la Terra Ultrasilvana la Sighișoara Medievală

De vorbă cu Andrei de la Terra Ultrasilvana la Sighișoara Medievală

După ce am aflat opiniile participanților la festival, am stat de vorbă și cu un om de cealaltă parte a baricadei, cu Tănase Andrei, 21 ani, de la grupul de reconstituire istorică Terra Ultrasilvana din Brașov.

Zi de Zi: Este prima oară când participi la festival?

Andrei: Nu sunt prima oară la festival, este prima dată când particip ca reenactor la festival. Mi se pare un festival destul de reușit, se vede că organizatorii chiar și-au dat interesul pentru chestia asta și chiar își dau interesul să refacă oarecum tot renumele de cetate istorică, de cel mai mare festival medieval din țară.

Zi de Zi: Cum ai putea descrie diferențele față de cum a fost când erai pe post de simplu vizitator?

Andrei: Nu știu ce să zic. Simți altfel un pic lucrurile când chiar participi la toate activitățile, dar cred că și ca vizitator ai șansa să participi la foarte multe activități și la foarte multe spectacole. Se desfășoară peste tot în cetate tot felul de activități și ai ce să faci efectiv și ca vizitator. Într-adevăr, mie îmi place mai mult ca reenactor să fiu aici și să mă pot implica direct, dar nu cred că ca vizitator m-aș plictisi.

Zi de Zi: Care a fost spectacolul preferat în care ai participat la acest festival?

Andrei: Noi în mare parte am făcut demonstrații de dueluri și de lupte medievale, Historical European Martial Arts (HEMA), cam pe asta ne-am axat noi. În principal am încercat să includem și publicul în chestia asta și să fie oarecum interactiv. Mi se pare că toate prezentările noastre au fost bune și mi-au plăcut pentru că am încercat să arătăm efectiv cum se mânuia o sabie, ca mai apoi să dăm posibilitatea celor din public să mânuiască o sabie, să vadă cum e să te aperi, cum e să ataci, cât de dificil este că poate pare ușor sau din contra, dificil, însă în realitate îți vine mai natural. Depinde de persoană.

Zi de Zi: Mai vii și la anul?

Andrei: Eu așa sper, că o să vin în fiecare an.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

AlterEgo, un spectacol de teatru atipic, în Office

Publicul târgumureșean este invitat la o întâlnire-spectacol cu o poveste atipică în care lucrurile o …

Share
Share