Home / Consiliul Judetean Mures / FOTO: Peste 500 de cărți donate Bibliotecii din Răstolița. ”Hai cu o carte la festival!”, un succes

FOTO: Peste 500 de cărți donate Bibliotecii din Răstolița. ”Hai cu o carte la festival!”, un succes

Distribuie

Consiliul Județean Mureș în parteneriat cu Biblioteca Județeană Mureș a lansat proiectul ”Hai cu o carte la festival!” în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Festivalului Văii Mureșului ce a avut loc în 28 și 29 iulie în comuna Răstolița din județul Mureș.

Proiectul s-a dovedit un succes, în perioada premergătoare Festivalului fiind strânse aproape 400 de volume. În cele două zile ale evenimentului, cei care au vizitat Platoul La Alei au adus peste 150 de volume la căsuța Consiliului Județean Mureș.
Cărțile donate sunt noi sau în stare foarte bună și acoperă titluri importante din literatura română și universală.
”Mă bucur că cetățenii județului Mureș au răspuns pozitiv la această inițiativă și doresc să le mulțumesc pe această cale pentru gestul lor. Este important să aducem cartea cât mai aproape de oameni. Vom continua acest proiect și sper ca ideea să fie preluată și de alți organizatori de evenimente”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.
Tot în cadrul acestui proiect, autorii mureșeni au fost invitați să doneze un exemplar din creațiile lor pentru a putea avea un raft al autorilor locali. Au fost donate 50 de volume în limbile română și maghiară.
”Le mulțumesc autorilor mureșeni care au răspuns pozitiv demersului nostru și au adus nu mai puțin de 50 de volume. Astfel, în cadrul Bibliotecii Publice din comuna Răstolița va exista un raft dedicat autorilor locali. Dorim pe această cale să facilităm accesul publicului din mediul rural la creațiile autorilor locali, dar și să promovăm varietatea de creații literare a mureșenilor”, a declarat Monica Avram, directorul Bibliotecii Județene Mureș.
Proiectul se va derula anual cu ocazia Festivalului Văii Mureșului și a Festivalului Văii Gurghiului și, în cadrul acestuia, participanții și vizitatorii celor două evenimente vor avea posibilitatea să doneze cărți pentru bibliotecile publice și școlare din comunitățile rurale de pe cele două văi. Următoarea oprire va avea loc pe Valea Gurghiului în perioada 18-19 august în cadrul Festivalului Văii Gurghiului unde se vor colecta cărți pentru Biblioteca Publică din comuna Ibănești.

Biroul de Presă al Consiliului Judeţean Mureș

Sursa foto: Consiliul Judeţean Mureş


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Voleibalistele de la CSU, învinse în trei meciuri

Distribuie În weekendul recent încheiat, voleibalistele de la CSU Târgu Mureș au disputat la Oradea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.