Parcări în comuna Band. Consiliul Județean asigură două-treimi din finanțare Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 222 Vizualizări

Parcări în comuna Band. Consiliul Județean asigură două-treimi din finanțare

Consilierii județeni au aprobat, în cea mai recentă ședință, convenția prin care județul Mureș va finanța circa două treimi din costurile pe care le presupune amenajarea a 21 de locuri de parcare și două stații de autobuz în comuna Band. Investiția se cifrează la peste 650 de mii de lei și urmează să fie finalizată în 4 luni, după contractarea executantului lucrării. 

 

Demersurile au început încă de anul trecut, în septembrie 2017 fiind încheiat contractul între Județul Mureș și compania din Tîrnăveni Geoplan Consulting privind proiectarea viitoarelor locuri de parcare. După întocmirea Documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie (DALI) în baza contractului privind prestarea de servicii de proiectare, în luna mai a acestui an, consilierii județeni au aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiției ”Amenajare parcări în localitatea Band”. Potrivit documentației tehnico-economice, proiectul presupune executarea lucrărilor necesare amenajării parcărilor ce asigură 21 de locuri de parcare cu sistem rutier adecvat, marcate şi semnalizate corespunzător, 2 staţii de autobuz care deservesc toate direcţiile, asigură accesul cetăţenilor la noul sediu al Primăriei Band, la Cabinetul Stomatologic, la blocurile de locuit, la Biserica Romano Catolică, la Căminul Cultural, la Postul de Poliţie, la Oficiul Poştal, la Centrul APIA şi trei magazine precum şi corelarea semnalizării orizontale şi verticale existente cu cea nouă impusă de amenajările efectuate.

Pe lângă realizarea parcărilor, a stațiilor de autobuz și a semnalizării, proiectul mai include lucrări de scurgere a apelor pluviale, amenajarea unor drumuri laterale și aplicarea de marcaje rutiere și montare de indicatoare rutiere.

Valoarea investiției (inclusiv TVA), potrivit devizului general, este de 662.535,39 lei, din care construcții și montaj: 513.038,98 lei.

Cota parte din cheltuieli ce ar reveni Județului Mureș este în sumă de 440.726,34 lei, iar Comunei Band este în sumă de 210.980,05 lei, aferente finanțării amenajării staţiilor de autobuz.

Investiția ar urma să fie realizată în 4 luni, după contractarea executantului lucrării. (L. V.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE