Home / Cultură / A doua rezidență artistică din Școala de-Acasă
„Vis rural“ – Andrei Ștefan

A doua rezidență artistică din Școala de-Acasă

Patru tineri artişti plastici, studenţi ai Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti şi-au început rezidenţa la Hundorf (Viișoara) în 25 iulie.

Nicolaie Prodromou, anul III, secţia Grafică, Nadina Stoica, anul III, secţia Foto-Video, Mălina-Lorelei Fulga, anul II, secţia Grafică şi Andrei Ştefan, anul III, secţia Grafică explorează satul şi oamenii săi, revenind, în mod diferit, la aceleași teme pe care şi ceilalţi tineri artişti şi tineri cercetători le întâlnesc în Hundorf, se anunță pe site-ul www.acasalahundorf.wordpress.com.

„Cina cea de taină“ – Nadina Stoica

Pe traseul dintre curiozitate – prospecţie – privire – întâlniri, artiştii refac, fiecare-n parte şi în felul lui, acelaşi drum.

Timp de două luni, tineri artişti plastici, regizori, arhitecţi, antropologi, actori şi terapeuţi, din ţară şi din străinătate, se vor întâlni Acasă, într-un spaţiu departe de vuietul citadin şi de invaziile turistice, într-o casă ţărănească de secol 19 care, pe perioada rezidenţei, este casa lor, pentru a forma, împreună, o comunitate artistică.

„Nea Zorbă“ – Nicolaie Prodromou

Fie individual, fie în echipe constituite, cu proiecte clar definite, tinerii artişti vin să creeze în tihnă, fără presiuni care să-i apese. Rezidenţele din cadrul Şcolii de-Acasă înseamnă prima etapă dintr-un şir de experienţe la faţa locului.

La sfârşitul celor două luni va urma perioada de mentorat Colonia artiştilor, care va include întâlniri şi lucru împreună al celor tineri cu invitaţi şi profesori, dar și prezentarea publică a tuturor rezultatelor rezidenţelor în cadrul unui eveniment care va avea loc în 26 august, la Biserica Evanghelică, monument de patrimoniu de secol 17.

„Ikea“ – Mălina-Lorelei Fulga

Rezidenţele artistice ale Şcolii de-Acasă nu sunt restrictive şi nu direcţionează către o arie artistică distinctă, ci încurajează interdisciplinaritatea, abordările diverse pentru a se concentra pe teme existenţiale şi întâlniri deschizătoare de drumuri.

Proiectul Şcoala de-Acasă este susţinut de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Institutul Cultural Român, Consiliul Judeţean Mureş şi realizat în parteneriat cu Primăria comunei Viişoara şi Consistoriul Evanghelic Sighişoara.

(A.V.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: A cincea ediție a Nopții Albe a Galeriilor, un succes!

Ediția din acest an a evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor s-a desfășurat în weekend-ul 2 …