Home / Slider / La Târgu-Mureș, două noi premiere pentru triatlonul din România

La Târgu-Mureș, două noi premiere pentru triatlonul din România

Distribuie

După ce Târgu-Mureșul a găzduit în ultima perioadă mai multe competiții majore de triatlon și duatlon, premiere în sportul românesc, campionate balcanice, apoi europene, toate datorate în mare măsură târgumureșeanului Klosz Péter, președintele Federației Române de Triatlon, federația internațională a oferit spre organizare alte două întreceri de mare importanță. Este vorba despre cea mai importantă competiție mondială de cross-triathlon, XTERRA România, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, urmată de Campionatele Europene de Triatlon Multisport, găzduite anul viitor, tot o premieră pentru Târgu Mureș. Organizatorii afirmă că cele două evenimente sportive majore vor aduce renume municipiului pe întreg Mapamondul. Despre aceste aspecte a oferit câteva detalii președintele Federației Române de Triatlon. „În urma reușitelor înregistrate la precedentele întreceri organizate la noi, orașul nostru a fost considerat o gazdă bună și a primit din nou dreptul de a organiza alte două întreceri majore, care ne fac onoare și vor contribui la imaginea Târgu-Mureșului, lucru benefic pentru imaginea orașului, dar și din punct de vedere economic. Organizarea competiției de la sfârșitul acestei săptămâni poate fi considerată o ușă deschisă în vederea Europenelor de anul viitor, o întrecere la care vor participa aproximativ 3000 de sportivi. Aceștia vor aduce alte câteva mii de vizitatori, începând de la antrenori și încheind cu spectatorii care vor fi prezenți pe parcursul a zece zile ale întrecerilor, la șase probe diferite. Toate acestea nu puteau fi realizate fără sprijinul celor care ne-au fost alături la competițiile pe care le-am organizat și au constituit totodată „bile albe” pentru noi, care ne-au adus onoarea de a găzdui alte întreceri de prim rang”, a declarat președintele FR Triatlon.

Pregătiți de oaspeți?

Una dintre problemele care se pot ridica în special în vederea Europenelor de anul viitor este cea a cazării celor câtorva mii de vizitatori. Consilierul primarului municipiului, Claudiu Maior este optimist din acest puncte de vedere. „Suntem onorați să găzduim o nouă competiție de o asemenea anvergură la Târgu-Mureș, una din rarele întreceri de asemenea amploare care i se acordă României. Acest lucru i se datorează în primul rând președintelui Klosz Péter, dar mulțumiri trebuie să adresăm și membrilor Consiliului Local, care, cu excepția uneia dintre grupări au fost mereu alături. Infrastructura este punctul pe care trebuie să punem accent pentru organizarea în cele mai bune condiții a unui astfel de eveniment. Putem să anunțăm de pe acum că am primit deja solicitări pentru cazare pentru mai multe sute de turiști din partea federației engleze. Acest lucru spune mult și este deosebit de îmbucurător. Nouă ne rămâne să găsim soluțiile, pe care sperăm să le rezolvăm și cu sprijinul celor din mediul privat, din oraș sau împrejurimi. Despre sumele de bani alocate organizării este prematur să vorbim acum. Acestea vor fi discutate la începutul anului viitor, când se vor dezbate bugetele”, a spus Claudiu Maior.

 

Valori mondiale la startul XTERRA România

 

Revenind la întrecerile de Cross Triathlon din acest sfârșit de săptămână, acestea aduc la start 160 de sportivi de top, ediție desfășurată în premieră în România, sportivi bine clasați în ranking-ul continental, campioni mondiali și europeni, la diferite discipline ale triatlonului.

Delegația României îi va cuprinde pe deja consacrații Ciprian Bălănescu, multiplu campion național și medaliat în competiții internaționale, târgumureșeanul Kovács Szabolcs, campion european de tineret, titlu cucerit vara trecută la Târgu-Mureș, dar și alți doi concurenți mai tineri, printre care și Dániel Attila, liderul autoritar al circuitului Cupa României Cross Triathlon.

Circuitul XTERRA are 40 de etape pe toate continentele lumii, începe în ianuarie în Africa de Sud, trece, printre altele, prin Noua Zeelandă, Filipine, Argentina, Costa Rica, Tahiti, Brazilia, Suedia. El ajunge acum la Târgu Mureș, una dintre puținele locații din Europa. Va continua către finala Campionatului Mondial XTERRA din Maui, Hawaii, trecând prin Spania, la Ibiza, Italia, Statele Unite și China.

Concursul de Cross Triathlon va fi considerat și Campionat Național de Cross Triathon, dar și ultima etapă a circuitului Cupa României Cross Triathlon.

Competiția se va desfășura la Complexul de Agrement și Sport Mureșul (Week-end) și Platoul Cornești. În prima zi a întrecerilor, vineri, de la ora 9.00, la Platoul Cornești va avea loc proba de alergare de 25 km pentru seniori, juniori și amatori, urmată de cursele rezervate copiilor, pe distanța de 2 kilometri și a începătorilor (3 km). În cursul serii, de la ora 21.30, la Complexul Week-end este programată cursa de înot „Dracula Night Swim”. În ziua a doua, sâmbătă, de la ora 9.00 va avea loc concursul XTERRA România, iar în cursul serii, tot de la ora 21.30 se va da startul în concursul de alergare Dracula Night Run. Competiția se va încheia duminică dimineața, când va avea loc cursa de sprint (750 metri înot, 15 km bicicletă și 5 km alergare).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferință regională pe tema combaterii bullying-ului școlar cu participare națională. Ministrul Educației: „Mesajul este- zero violență în școli!”

Distribuie În România, fenomenul bullying-ului este tot mai prezent în viața academică, acolo unde colectivitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.