PNL Mureş vrea să “ajute” Guvernul la numirea unui prefect Administratie
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 678 Vizualizări

PNL Mureş vrea să “ajute” Guvernul la numirea unui prefect

După ce în urmă cu două săptămâni liderul PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, atrăgea atenţia asupra vacanţei postului de prefect în ultimele luni în urma demiterii lui Lucian Goga, ieri, un alt reprezentant al liberalilor din judeţ a solicitat numirea de urgenţă în această funcţie.

Consilierul judeţean Ervin Molnar, prim-vicepreşedinte al PNL Mureş, a solicitat Executivului numirea de urgență, în proxima ședință de Guvern, a prefectului de Mureș, plecând în justificarea cererii sale de la problemele pe care judeţul le-a avut în ultimele luni cu inundaţiile, generate de ploile torenţiale care s-au abătut. “Județul Mureș se află din nou, la fel cum s-a întâmplat în mod repetat în ultimele săptămâni, sub codurile de avertizare ale meteorologilor și hidrologilor. Astăzi (n.red. ieri), de exemplu, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare Cod galben pe râurile Târnava Mică și Târnava Mare, inclusiv pe teritoriul județului Mureș. În ciuda problematicii complexe pe care trebuie să o gestioneze Prefectul de Mureș, Guvernul întârzie de patru luni numirea reprezentantului său în teritoriu”, a arătat consilierul judeţean într-un comunicat de presă.

Ervin Molnar are şi o doză de sarcasm în solicitarea sa, arătând că PNL poate chiar să pună la dispoziţia premierului Viorica Vasilica Dăncilă o listă de oameni pregătiți, membri și simpatizanți ai PNL care să ocupe această funcţie.
“În situația tot mai credibilă că PSD și ALDE nu au o persoană competentă pentru a ocupa această poziție, Partidul Național Liberal se oferă să pună la dispoziția premierului Viorica Vasilica Dăncilă o listă de oameni pregătiți, membri și simpatizanți ai PNL. Garantăm, pentru oricare dintre aceștia, onorarea cu brio a atribuțiunilor specifice funcției de Prefect. Dacă niciuna dintre variantele propuse nu este agreată, respectiv numirea unui prefect susținut de PSD, ALDE sau PNL, așteptăm din partea Guvernului emiterea unei ordonanțe de urgență prin care desființează funcția de Prefect de Mureș. Dacă timp de aproape o jumătate de an nu a numit un Prefect, este cert că Guvernul României consideră că în județul Mureș aceasta funcție este inutilă. Așteptăm doar confirmarea oficială, din punct de vedere informal “viziunea” Guvernului fiind clară”, a mai susţinut prim-vicepreşedintele PNL Mureş. (S. G.)

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Prefectii sunt inutili si aduc mari prejudicii banului public in toata tara.Totusi daca nu se renunta la ei,macar sa aleaga oameni competenti sii de buna credinta cum este subprefectul maghiar din Tg.Mures.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE