Home / Administratie / Poliția română în discuție cu elevii din tabere pe teme privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor

Poliția română în discuție cu elevii din tabere pe teme privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor

În prima zi din august, peste 60 din elevii aflaţi în Tabăra de Pictură de la Colegiul Silvic Gurghiu au avut o surpriză din partea poliţiştilor din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii care le-au făcut o vizită. Într-o pauză de la activități, au purtat discuţii cu poliţiştii, pe teme privind prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Elevii au fost antrenaţi în discuţii interactive adaptate vârstei lor, unul dintre punctele comune fiind siguranţa în mediul online, atât de legată de victimizare, inclusiv în ceea ce priveşte traficul de fiinţe umane.

Cum ne ferim de infractori, cum ne protejăm bunurile, dar şi cum trebuie să reacţionăm în diverse situaţii – au fost câteva din reperele de discuţie, întrucât întrebările şi nevoile de cunoaştere ale participanţilor fac ca fiecare întâlnire să fie diferită. În plus, educaţia pentru siguranţa rutieră este esenţială, sens în care s-a încercat reamintirea rostului regulilor: acela de a ne proteja.

Instituţiile M.A.I. membre în Comisia de monitorizare a activităţii preventive Mureş –  Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Serviciul Judeţean Anticorupţie, Centrul Regional al ANITP, alături de Gruparea Mobilă de Jandarmi, Poliţia Locală Târgu-Mureş, Crucea Roşie Mureş şi Salvaţi Copiii – Filiala Mureş, având sprijinul CJ Mureş – ATOP şi DJST Mureş, derulează în perioada 15 iulie-15 septembrie Campania „O vară în siguranţă!”, ce vizează taberele şcolare, zonele de agrement, manifestări la care sunt prezenţi în special tinerii. Subiectul principal al demersului îl constituie prevenirea consumului de alcool şi droguri în rândul tinerilor, dar şi alte probleme de siguranţă ce au legătură cu acesta: protecţia personală şi a bunurilor, siguranţa rutieră, traficul de persoane, siguranţa online.

Citeste si:  Târgu Mureș: Numărul cauzelor de omor și tentativă de omor, în creștere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU. Proiect de peste 16 milioane de lei în Bichiș

Primarul comunei Bichiș, Mihály Ferencz-Attila, a acordat un interviu cotidianului Zi de Zi în care …