Share

Home / Sighișoara / Un nou titlu de „Cetățean de onoare al municipiului Sighișoara” pentru dr. Karl Scheerer

Un nou titlu de „Cetățean de onoare al municipiului Sighișoara” pentru dr. Karl Scheerer

Joi, 2 august 2018, ora 11.00, la Biserica Mănăstirii, a avut loc Ceremonia de decernare a Titlului de   „Cetățean de onoare al municipiului Sighișoara”, în cadrul căreia primarul municipiului Sighișoara Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean i-a înmânat lui dr. Karl Scheerer, Titlul de „Cetățean de onoare al municipiului Sighișoara”, conferit pentru contribuția adusă la promovarea culturii sighișorene, pentru activitatea desfășurată în domeniul cultural și pentru aportul adus la restaurarea patrimoniului istorico-cultural al municipiului Sighișoara prin atragerea de fonduri.

O personalitate remarcabilă

Karl Scheerer s-a născut în data de 27 august 1943, în Batoș, județul Mureș. Este membru în Consiliul de Conducere al Forumului Democrat al Germanilor din România, vicepreședinte în cadrul Forumului Democrat al Germanilor din Transilvania, fost președinte al Asociației Școala din Deal și al Forumului Democrat al Germanilor din Sighișoara, în prezent având funcția de membru în Consiliul de conducere al acestora.

Prin intermediul Fundației Niermann, Karl Scheerer a atras fonduri de circa 6 milioane de EURO care au fost folosite și în Sighișoara, pentru reparațiile capitale ale clădirilor Liceului Teoretic „Joseph Haltrich” și ale Gradiniței cu Program Normal nr. 6, cu predare în limba germană. A contribuit la publicarea și traducerea în limba germană a Monografiei „Sighișoara” scrisă de dr. Gheoghe Baltag, precum și la apariția/traducerea altor publicații despre Sighișoara, făcând ca istoria Sighișoarei să fie cunoscută și peste granițele țării.

Ceremonia a fost urmată de Concertul „Întâlnire cu orga restaurată”, susținut în cadrul celei de-a XXV-a ediții a Academiei Sighișoara 2018 ne informează Primăria Municipiului Sighișoara.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Curs de igienă

Metropolitan Beauty Academy organizează luni, 22 iulie, între orele 15.00 și 19.00 un curs de …

Share
Share