Home / Administratie / Asfaltări de 16 milioane de lei pe drumurile judeţului

Asfaltări de 16 milioane de lei pe drumurile judeţului

Distribuie

Consiliul Judeţean Mureş a finalizat, recent, o licitaţie în valoare de 16.307.453 lei, cu TVA, care are ca obiect aplicarea de 82,467 de kilometri de covoare asfaltice, în şase zone ale judeţului Mureş.

Şase loturi

Potrivit informaţiilor furnizate de Ovidiu Dancu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş, licitaţia a fost împărţită în şase loturi, după cum urmează: Lotul nr. 1 Sâncrai (21,737 kilometri de asfalt, contract în valoare de 4.159.737 lei, câştigător SC Drumuri şi Poduri Mureş), Lotul nr. 2 Reghin (14,038 kilometri de asfalt, contract în valoare de 2.084.841 lei, câştigător SC Drumserv), Lotul nr. 3 Miercurea Nirajului (13,004 kilometri de asfalt, contract în valoare de 1.962.858 lei, câştigător SC Drumserv), Lotul nr. 4 Găneşti (10,166 kilometri de asfalt, contract în valoare de 1.826.289 lei, câştigător SC Drumuri şi Poduri Mureş), Lotul nr. 5 Şăulia (14,922 kilometri de asfalt, contract în valoare de 2.536.385 lei, câştigător SC Drumuri şi Poduri Mureş) şi Lotul nr. 6 Gorneşti (8,600 kilometri de asfalt, contract în valoare de 1.133.630 lei, câştigător SC Drumserv).

Lucrările, realizate în două etape

În etapa I, care se va desfăşura în decursul acestui an, vor fi asfaltaţi 61,823 de kilometri de drum judeţean (în valoare de 12.654.142 lei), iar în etapa a doua, care se va desfăşura în anul 2019, vor fi asfaltaţi 20,644 de kilometri de drum judeţean (în valoare de 3.653.310 lei). Totodată, în funcţie de bugetul aprobat de consilierii judeţeni pentru anul viitor, vor fi demarate şi alte programe de asfaltare, care vor fi anunţate la momentul respectiv.

“După finalizarea perioadei de contestaţii se vor încheia contractele de execuţie, care vor fi de tip acord cadru, respectiv contracte subsecvente. Lucrările încep undeva la mijlocul lunii iulie, cu termene de execuţie de aproximativ 60 de zile, în funcţie de lungimea covoarelor pe fiecare zonă. Finanţarea pentru etapa I este asigurată din bugetul propriu al judeţului”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Ovidiu Dancu.

61,8 kilometri de asfalt, în 2018

Importanţa infrastructurii rutiere a fost reamintită recent şi de Péter Ferenc, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, care vineri, 13 iulie, şi-a prezentat, într-o conferinţă de presă, bilanţul primilor doi ani de mandat. Cu acest prilej, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a vorbit şi despre Programul de întreţinere a reţelelor de drumuri judeţene.

„Plombările deja au fost efectuate, au fost recepţionate”, a precizat Péter Ferenc.

„În 2016, au fost efectuate covoare asfaltice pe 31 de kilometri, în 2017 am crescut la 45 de kilometri, iar în anul 2018 o să executăm 61,8 kilometri de covoare asfaltice. Contractele sunt semnate”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Trei membri ai AUR Mureș, candidați la europarlamentare

Distribuie Trei membri ai Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) Mureș se află pe lista candidaților …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.